Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Spre bucuria noastră, la Fălticeni a luat naștere Cenaclul literar ,,Nicolae Labiș’’, cenaclu care își propune să valorifice potențialul creator al condeielor din zonă.

La Fălticeni se scrie literatură, și o literatură de calitate care ne face cinste. Lenuța Rusu, membră a Societății Scriitorilor Bucovineni Suceava, cât și a Societății Scriitorilor fără Frontiere Iași, frecventează acest cenaclu la Fălticeni și iubește, de când se știe, muzica și lumea cărților.

De curând Lenuța Rusu a participat la Concursul Național de Creație Literară ,,Fascinația mării’’, concurs organizat de Cercul Militar Constanța și Cenaclul literar ,,Mihail Sadoveanu’’ din Constanța, sub patronajul Statului Major al Forțelor Navale și al Secției educație din Direcția instrucție și doctrină din Statul Major al Apărării.

Prozele trimise în concurs de profesoara din Fălticeni, ,,Avionul de carton’’ și ,,Eu sunt peștișorul de aur’’ au fost apreciate pentru originalitate, dar și pentru profunzimea mesajului, astfel că ne putem mândri cu faptul că Premiul I la secțiunea Proză scurtă a ajuns la Fălticeni.

Membrii juriului, Cdor (r) Ananie Gagniuc (scriitor, umorist) – președinte, Costin Antonescu (scriitor, critic literar) și Adrian Nicola (coordonator secțiunea Proză din cadrul cenaclului) au avut o misiune grea, deoarece toate lucrările înscrise în concurs au fost valoroase și nu puține, participând scriitori din mai multe colțuri ale țării (Galați, Constanța, Sibiu, Alexandria, Pitești, Cluj-Napoca, Buzău, Oradea, Tg. Neamț, Gorj, București, Suceava, Arad).

Cele mai reușite proze scurte au fost răsplătite, după cum urmează: Trofeul – Costel Avramescu, Constanța, Premiul I – Lenuța Rusu, Fălticeni, Premiul II – Lelia Elena Vasilescu, București, Premiul III – Viorica Velica, Buzău, Mențiune – Cristian Mladin, Arad, Premiul revistei ,,Litere Euxine’’ – Dimulete Lăcrămioara, Sibiu, Premiul Cenaclului literar ,,Mihail Sadoveanu’’ Constanța (președinte Aurel Lăzăroiu) – Țene Florinel Sandu, Cluj-Napoca.

Noi îi felicităm pe toți participanții și pe toți premianții acestui concurs, ajuns la cea de-a VIII-a ediție, și în mod special o felicităm pe Lenuța Rusu, fălticeneanca noastră, urându-i sănătate și multă inspirație pe mai departe!

G. A.

About Author

ByB.P.

One thought on “De la Concursul Național de Creație Literară “Fascinația mării”, Premiul I a ajuns la Fălticeni”

Comments are closed.