Home Local Elevii jandarmi de la Fălticeni au depus Jurământul militar

Elevii jandarmi de la Fălticeni au depus Jurământul militar

by A.S.
0 comment

Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” din Fălticeni a organizat marţi, 21 decembrie 2021, festivitatea de depunere a jurământului miliotar de către elevii jandarmi din seria noiembrie 2021 – octombrie 2022.

Festivitatea a avut loc pe platoul şcolii, în prezenţa reprezentatului Ministerului Afacerilor Interne, chestorul principal de poliţie Ştefan Săvulescu, a reprezentanţilor administraţiei publice judeţene şi locale, reprezentanţi ai structurilor militare reprezentate la nivel judeţean. Bineînţeles, nu au lipsit părinţii şi alte persoane apropiate elevilor.

Comandantul şcolii, colonelul Tudor Vladimirescu a prezentat asistenţei importanţa momentului depunerii jurământului militar, iar chestorul Ştefan Săvulescu a prezentat mesajul Ministrului Afacerilor Interne.

Cei 263 de elevi din noua serie de şcolarizare au depus apoi jurământul în faţa drapelului de luptă al unităţii, iar preotul militar a oficiat serviciul religios.

Festivitatea, care a  beneficiat de un înalt nivel de reprezentare din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne și a Jandarmeriei Române, a fost marcată de energia și hotărârea tinerilor elevi  care au decis să urmeze onoranta carieră militară, jurământul lor față de țară împletindu-se cu  respectul pentru memoria eroilor care, în urmă cu 32 de ani, au deschis calea spre o lume mai bună. Prin legământul față de patrie și Dumnezeu, elevii au îmbrățișat datoria de a fi permanent în slujba cetățenilor și de a fi garanți onești ai drepturilor acestora.
Tonul solemn al festivității a fost nuanțat de un moment inedit și emoționant pentru întreaga asistență – doi elevi ai școlii, din serii diferite ale Școlii noastre, au decis să își unească destinele pe viață, dând o nouă dimensiune instituției căsătoriei. O mică familie și-a legat viitorul cu cel al marii familii a Jandarmeriei!
Decorul a fost împodobit cu defilarea energică și elegantă a tinerilor militari jandarmi în acordurile fanfarei militare din Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” Iaşi, în aplauzele și admirația asistenţei.
Cu acest prilej, îi felicităm și le urăm mult succes în cea mai frumoasă carieră în slujba oamenilor!”,
se arată într-un comunicat de presă transmis redacției noastre.

Vă prezentăm înregistrarea festivităţii care a avut loc astăzi în cadrul SMSJ Fălticeni, cu precizarea că materialul video a fost preluat de pe pagina de Facebook a instituţiei de învăţământ.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705