Home ACTUALITATERegional Seară de foc în comuna Slatina. Două încendii în gospodării din satele Herla și Găinești. Un bărbat a ajuns la spital cu arsuri la mâini

Seară de foc în comuna Slatina. Două încendii în gospodării din satele Herla și Găinești. Un bărbat a ajuns la spital cu arsuri la mâini

by Fălticeni Online
0 comment

Pagube importante în urma incendiiilor care s-au produs în seara zilei de vineri, 28 ianuarie 2022, în satele Herla și Găinești, din comuna Slatina.

Pompierii militari din Fălticeni alături de serviciile voluntare din Mălini, Slatina și Cornu Luncii au intervenit în interval de aproape 8 ore pentru a salva două gospodării.

Prima alertă a venit, pe numărul de urgență 112, la ora 18.08. Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Mălini și Slatina, au intervenit cu patru autospeciale de stingere, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din satul Herla, comuna Slatina.

La sosirea echipajelor, ardeau bunuri din interiorul casei de locuit cu pericol de propagare la întreaga locuință și la anexele gospodărești.

Pe timpul intervenției, un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava a acord primul ajutor medical unui bărbat în vârstă de 55 de ani, care a suferit (la o primă evaluare) arsuri la nivelul membrelor superioare. Ulterior, acesta a fost transportat la spital pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

Au ars acoperisul locuinței pe o suprafață de aproximativ 10 metri pătrați și bunuri din interior pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost modul greșit de aprindere a focului în sobă, fiind folosită benzină.

Incendiul a fost lichidat la ora 19:30, iar pompierii au salvat restul casei de locuit, în limitele găsite, și anexele gospodărești.

Incendiul din satul Găinești – sursa ISU Suceava

Au trecut însă trei ore și, la 22.32, a venit un nou apel de urgență, de această dată fiind anunțată izbucnirea focului într-o gospodărie din satul Găinești.

Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Cornu Luncii și Slatina, au intervenit cu cinci autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat casa de locuit cu pericol de propagare la anexele gospodărești și la locuința învecinată.

Incendiul din satul Găinești – sursa ISU Suceava

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor  medical proprietarei, care a suferit un atac de panică. Ulterior aceasta a fost transportată la spital.

Incendiul a fost lichidat la ora 1:20.

A ars casa de locuit (P+M) pe o suprafață de aproximativ 90 de metri pătrați și bunuri din interiorul acesteia.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric, produs la un aparat electric lăsat sub tensiune.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705