Home Educație Un nou proiect european derulat la Colegiul Tehnic ,,Mihai Băcescu” din Fălticeni

Un nou proiect european derulat la Colegiul Tehnic ,,Mihai Băcescu” din Fălticeni

by A.S.
0 comment

Vineri, 4 februarie 2022, Colegiul Tehnic ,,Mihai Băcescu” din Fălticeni și-a marcat prezența într-un nou proiect Erasmus+ intitulat ,,Digital – English as a Second Language” (D-ESL) nr. ref. 2021-1-BE01-KA220-SCH-000027783, acțiunea cheie KA220 pentru parteneriate de cooperare în educația școlară.

Prima întâlnire transnaţională de parteneriat strategic a reunit în mediul online trei școli din România, Italia și Macedonia de Nord, dar și organizații nonguvernamentale, precum YuzuPulse (Franța) și SCS LogoPsyCom (Belgia), aceasta din urmă fiind coordonatoarea proiectului, specializată în crearea de metode și instrumente alternative (digitale sau nu), ca suport pentru activitățile educative formale și nonformale.

La această primă întâlnire, colegiul a fost reprezentat de cei trei directori: Radion Palaghia, Chirilă Sivia, Țuca Mariana Silvia, coordonatorul de proiect prof. Magdalena-Simona Truşcan și ceilalți membri ai echipei: prof. Suseanu Claudia, prof. Mercore Roxana, prof. Oprișanu Anca, prof. Murărescu Simona, ec. Mihaela Strugaru.

,,Cu toate că limba engleză este, la ora actuală, predată în proporţie de peste 90% în majoritatea şcolilor europene, nu este mereu asimilată la un nivel optim. Mai mult decât atât, mediul virtual este de mult timp prezent în viața noastră, inclusiv în educație. Vorbim de educație virtuală, clase virtuale, lecții digitale, tehnologii noi informaționale, practic o lume  nouă în care trebuie să găsim moduri de a motiva elevii ,,digitalizați” din zilele noastre și de a le furniza lecții captivante, conform contextului și nevoilor de la clasă. Materialele educaționale sub forma jocurilor video create în acest proiect vor reprezenta un suport real și de impact pentru dezvoltarea competenţelor de limba engleză ale elevilor din învăţământul secundar. La rândul lor, profesorii își vor îmbunătăți metodele de predare a limbii engleze și competențele TIC utilizând platforma e-learning a proiectului. Aici vor întâlni tutoriale care vor explica, pas cu pas, procesul de creare a jocurilor video și includerea acestora în lecțiile de limba engleză.

Îmbunătăţirea tehnicilor de predare pentru profesorii de ESL/EFL prin metode şi tehnici inovatoare (Digital Game-Based Learning-DGBL), stimularea motivației și a performanței școlare, dezvoltarea competenţelor de limbă engleză pentru elevii din învățământul secundar prin intermediul gamificării lecțiilor, inclusiv pentru elevii cu cerinţe educative speciale, sunt aspecte prioritare pe care le urmăreşte acest proiect european”, ne-a informat profesoara Magdalena-Simona Trușcan, coordonatorul proiectului la nivelul şcolii.

La nivel de parteneriat transnaţional, proiectul are drept grup ţintă elevi din învăţământul secundar, educabili europeni, elevi cu cerinţe educative speciale din învăţământul secundar, dar şi profesori care doresc optimizarea tehnicilor de predare.

Rezultatele obținute în format digital vor fi: ghiduri metodice pentru profesori de folosire a lecțiilor gamificate la clasă; curs de training; broșură cu elemente specifice elevilor cu nevoi speciale de învățare; fișe de lucru; jocuri video și secvențe de jocuri realizate în scop pedagogic; tutoriale; ghiduri de creare şi organizare de workshop-uri cu jocuri video pentru elevi; ghid de bune practici, experienţe, impresii şi recomandări ale profesorilor din timpul folosirii pachetelor de lecţii propuse. Aceste rezultate se vor regăsi și vor fi accesibile din pagina digitală a proiectului în 5 limbi: engleză, franceză, italiană, macedoneană și română.

,,Impactul estimat al proiectului,,Digital – English as a Second Language” (D-ESL) va fi  cuantificat la nivel local, regional, național, precum și la nivel european, vizând astfel asigurarea de beneficii pe termen lung și sustenabilitatea produselor realizate. Toate materialele create în cadrul proiectului vor fi accesibile pe platforme precum eTwinning, School Gateway sau pe pagina web a proiectului, asigurând, în acest fel, premisele desfășurării unui proces educațional la standarde europene”, a mai precizat profesoara Simona Trușcan.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705