Home Educație Concursul Interjudeţean „Numai poetul…”, ajuns la ediția a XV-a, și-a desemnat câștigătorii

Concursul Interjudeţean „Numai poetul…”, ajuns la ediția a XV-a, și-a desemnat câștigătorii

by Fălticeni Online
0 comment

Concursul cultural-artistic „Numai poetul…” a ajuns la cea de-a XV-a ediție.

Sâmbătă, 12 februarie 2022, Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni, în baza parteneriatului cu Primăria Municipiului Fălticeni şi cu Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, a organizat Concursul interjudețean de recitare, de creație literară și plastică „Numai poetul…”.

Prima ediție a competiției a avut loc în anul 2007; de atunci și până în prezent, aceasta a fost organizată an de an, cu o singură întrerupere în anul 2021 din cauza contextului epidemiologic. Treptat, concursul a trezit interesul tot mai multor elevi, motiv pentru care a devenit județean în 2012 și interjudețean în 2018.

Ca urmare a pandemiei de COVID-19, ediția din acest an s-a desfășurat cu participare online sincronă, regulamentul fiind adaptat mediului virtual. Concursul a cuprins 3 secțiuni:  recitare de poezie eminesciană, creație literară inspirată de lirica eminesciană și creație plastică – Opera lui Eminescu în imagini.

La prezenta ediție au concurat 25 de unități școlare din județele Suceava, Bacău și Sibiu: Școala Gimnazială Cleja (jud. Bacău), Școala Gimnazială nr. 25 (jud. Sibiu), Școala Gimnazială „N. Stoleru” Baia, Școala Gimnazială Nr. 2 Baia, Liceul Tehnologic Special Bivolărie, Școala Gimnazială Nr. 1 Bogdănești, Școala Gimnazială Nr. 1 Bogdănești – structura 2, Școala Gimnazială Corocăiești, Școala Gimnazială Crucea, Școala Gimnazială „Luca Gavril” Drăgușeni, Școala Gimnazială „Al. I. Cuza” Fălticeni, Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni, Școala Gimnazială „Ion Irimescu” Fălticeni, Școala Gimnazială Găinești, Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Grănicești, Școala Gimnazială „Petru Comarnescu” Gura Humorului, Școala Gimnazială Moara, Școala Gimnazială Panaci, Școala Gimnazială Poiana Stampei, Școala Gimnazială Poieni – Solca, Școala Gimnazială „Aurelian Stanciu” Salcea, Școala Gimnazială „Aurelian Stanciu” Salcea – structura Școala Gimnazială „Costache Iacob” Văratec, Școala Gimnazială „Petru Mușat” Siret, Școala Gimnazială „Acad. H. Mihăiescu” Udești, Școala Gimnazială „Ioan Vicoveanu” Vicovu de Jos.

Din comisia de evaluare au făcut parte profesori de la colegiile din Fălticeni și de la Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” din Iași, artiști plastici și reprezentanți ai Muzeului de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni. La activitățile concursului au participat și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Suceava: inspectorul şcolar pentru educaţie permanentă și activități extrașcolare, prof. Tatiana Vîntur și inspectorul școlar pentru disciplina Limba și literatura română, prof. dr. Isabel Vintilă.

Rezultatele concursului pot fi consultate, accesând linkul: https://numaipoetul.webs.com/rezultate

Ne bucurăm că proiectul  nostru revine în prim-plan după o perioadă dificilă, în care competițiile școlare și extrașcolare nu s-au mai putut susține cu participare fizică. Această variantă de desfășurare în sistem online sincron a constituit soluția potrivită pentru reluarea concursului. În plus, noutatea prezentei ediții a fost reprezentată și de  faptul că la probele de recitare şi de creaţie plastică s-au înscris inclusiv elevi cu cerinţe educaţionale speciale, cu deficiențe de auz. Până la urmă, poezia lui Mihai Eminescu înseamnă mai mult decât cuvinte rostite, înseamnă trăire, simțire dincolo de cuvinte.

De asemenea, trebuie menționat că acest proiect educațional s-a dezvoltat constant datorită unei strânse colaborări cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava și cu Primăria Municipiului Fălticeni. De altfel, suntem recunoscători că, în fiecare an, Primăria Fălticeni a asigurat fondurile necesare pentru premierea elevilor, la actuala ediție toți participanţii urmând a primi cărţi în valoare de 3000 de lei. 

În acest an, concursul ne-a oferit prilejul de a sărbători în avans și Ziua Națională a Lecturii, scopul său fiind tocmai revitalizarea receptării poeziei eminesciene de către elevii din ciclul gimnazial. Felicitări tuturor elevilor şi cadrelor didactice care s-au implicat în activitățile acestui proiect!

Director Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni

prof. dr. Marius-Claudiu Pintilii

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705