Home ACTUALITATERegional A fost identificat autorul crimei din Petia

A fost identificat autorul crimei din Petia

by Fălticeni Online
0 comment

După trei luni de cercetări în cazul crimei comise în noapte de 12 noiembrie 2021, în localitatea Petia (comuna Buneşti), în apropiere de Fălticeni, procurorii suceveni au anunţat că a fost reţinut principalul suspect.

Potrivit informaţiilor apărute în presa suceveană, este vorba despre Mihai Iacob, un bărbat în vârstă de 44  de ani din Fălticeni.

În noaptea amintită, victima (Mihai Ţăranu, în vârstă de 63 ani), a fost găsită fără viaţă în propria locuinţă, cu un briceag înfipt în ochiul stâng.  Fapta s-a produs pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi al neînţelegerilor între cei doi.

„Marţi, 22 februarie 2022, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a luat măsura reținerii pentru 24 de ore a unui bărbat,  pentru săvârşirea infracţiunii de omor, iar la data de 23 februarie a propus judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava luarea măsurii arestării preventive faţă de acesta, pentru 30 de zile.

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că la data de 12 noiembrie 2021, un bărbat a sesizat prin Dispeceratul 112, faptul că vecinul său este decedat în locuința proprie.  

Echipajul care s-a deplasat la faţa locului, la locuința victimei, a constatat că sesizarea se confirmă, identificând la fața locului cadavrul victimei, care prezenta o plagă tăiată la nivelul gâtului, iar în globul ocular stâng era înfipt un cuțit tip briceag

După înregistrarea cauzei pe rolul organului de urmărire penală s-au efectuat cercetări, însă nu au fost obţinute date certe care să conducă la identificarea unui potenţial autor, care a fost identificat ulterior prin mijloace științifice.

Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale și al Secției de Poliție Rurală competentă teritorial.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705