Home ACTUALITATE Asistenţă medicală pentru refugiaţii din Ucraina la Spitalul Judeţean Suceava

Asistenţă medicală pentru refugiaţii din Ucraina la Spitalul Judeţean Suceava

by Fălticeni Online
0 comment

De la începerea războiului din Ucraina, 24 februarie, până în dimineaţa zilei de 1 martie, în cadrul Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) a Spitalului Judeţean Suceava au fost consultaţi 35 de refugiati care necesitau îngrijiri medicale, dintre care 16 sunt copii cu vârsta cuprinsă între 1 lună şi 16 ani. Dintre copii, doi au necesitat internare în secţia de pediatrie.

În cursul zilei de astăzi a fost efectuată o şedinţă de chimioterapie unei paciente cu cetăţenie ucrainiană, cu neoplasm mamar, pacienta fiind introdusă în Programul Naţional de Oncologie, ne-a informat conducerea Spitalului Judeţean Suceava.

Alţi doi pacienti cu afecţiuni oncologice urmează să beneficieze de şedinte de chimioterapie şi introducerea în program. Pacienţii trebuie să obţina un număr de identificare de la Centrul de Imigrari şi pe cât posibil să aibă documente medicale traduse în limba engleză sau română, cu acestea urmând să se prezinte în ambulatoriul de Oncologie din cadrul spitalului judetean, iar înregistrarea în Programul Naţional va fi făcută de medicii sectiei.

„Asigurăm cetăţenii veniţi din zona de conflict că vor beneficia de toate îngrijirile medicale de care vor avea nevoie în cadrul Unităţii de Primire a Urgentelor precum şi în cadrul tuturor secţiilor spitalului, din partea tuturor specialităţilor medicale sau chirurgicale, care se pot asigura la nivelul spitalului judetean Sf. Ioan cel Nou Suceava şi, la nevoie, dirijarea cazurilor grave care ne depăşesc competenţele sau dotările spre alte centre, conform legislaţiei în vigoarea”, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Judeţean Suceava.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705