Home Local Acţiunea de testare gratuită pentru prevenirea cancerului de col uterin este în plină desfăşurare la Fălticeni

Acţiunea de testare gratuită pentru prevenirea cancerului de col uterin este în plină desfăşurare la Fălticeni

by A.S.
0 comment

Unitatea Mobilă de Screening pentru prevenirea cancerului de col uterin este prezentă  astăzi la Fălticeni.

Femeile cu vârste între 25 şi 64 de ani beneficiază de testare gratuită, efectuată de o echipă medicală de specialitate.

Unitatea Mobilă este amplasată pe strada Maior Ioan, lângă Casa de Cultură. Cabinetul mobil este dotat cu  aparatură şi materiale sanitare necesare pentru o testare sigură.

Doamnele şi domnişoarele, indiferent de domiciliu, trebuie să aibă la ele doar buletinul în original şi copie şi să se pregătească aşa cum fac pentru un consult ginecologic.

Până la ora 12.00, au beneficiat de testare gratuită circa 40 de femei.

Testările sunt organizate în cadrul proiectului “ONCOPREV – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenţie, depistare, diagnostic şi tratament precoce al cancerului de col uterin”, derulat de Institutul regional de Oncologie Iaşi, împreună cu Fundaţia Enable România.

„Suntem cu caravanele în toată zona Moldovei, în toate cele şase judeţe ale Regiunii N-E, şi ne adresăm beneficiarelor cu vârste cuprinse între 25 şi 64 de ani. Proiectul are în centrul activităţii persoanele de sex feminin. Obiectivul este cel de prevenire, prevenţie şi tratament iniţial al cancerului de col uterin. Beneficiarele noastre nu trebuie să îndeplinească numai condiţii de vârstă, ci şi dorinţa de a participa. Nu contează statutul pe piaţa muncii. În principal ne dorim să avem foarte multe beneficiare din comunităţi marginalizate. Este prima dată când venim la Fălticeni şi ne vom întoarce ori de câte ori va fi nevoie. Până la ora 12.00, am avut în jur de 40 de beneficiare care au dorit să se testeze. Am fost în judeţul Suceava, în general în comune. Acum începem în toate municipiile. Suntem la Fălticeni, urmează Suceava, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc”, ne-a informat Corina Iancu, din partea organizatorilor caravanei.

 

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705