LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
20 mai 2022

Misiuni ale autospecialei pirotehnice în Slătioara şi Boroaia. Muniţie neexplodată descoperită în timpul unor lucrări

În această săptămână, noua autospecială pirotehnică din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a avut primele misiuni, ambele în zona Fălticeni.

Marți, 5 aprilie,în urma unor săpături de reconditionare a șanturilor de scurgere de pe raza localității Slătioara, lucrătorii au găsit un obiect metallic. Pirotehniștii l-au identificat ca fiind un proiectil exploziv, calibrul 100 milimetri, provenind din Primul Război Mondial.

A doua interventie a avut loc in cursul zilei de miercuri, 6 aprilie, pe raza localităţii Boroaia. La faţa locului, echipa pirotehnică a identificat un proiectil perforant de calibrul 47 milimetri.

Autospeciala pirotehnică deține un compartiment special pentru transport muniţii neexplodate (dispus în partea din spate a şasiului) şi două compartimente laterale pentru transport mijloace şi accesorii de distrugere muniţii şi pentru executarea lucrărilor de distrugeri cu ajutorul explozivilor în diferite medii.

 De asemenea, în dotarea autospecialelor se află echipamente care să permită executarea în siguranţă a misiunilor precum detectoare de metale, costum de protecţie pirotehnic pentru personalul specializat, căşti şi veste de protecţie balistică, rucsacuri pentru transportul explozivi.