Home Educație Valorile tradițiilor locale promovate în cadrul unui proiect Erasmus la Colegiul Național  “Nicu Gane” Fălticeni

Valorile tradițiilor locale promovate în cadrul unui proiect Erasmus la Colegiul Național  “Nicu Gane” Fălticeni

by A.S.
0 comment

În cadrul programului Erasmus +, la Colegiul Național „Nicu Gane” din Falticeni s-au desfășurat timp de o saptămână, în perioada 9-13 mai 2022, activitățile din România ale proiectului  “Preserve de past for the future”, un proiect de tip Cultural Heritage, KA122.

Școlile din țările participante la activitățile de job shadowing sunt:  Özel Narlıdere Uğur Anadolu Lisesi Turkey İzmir, Colegio San José Spain, Comunidad Valenciana Alicante, Colegiul National „Nicu Gane” Falticeni, Gymnázium sv. Jána Zlatoústeho, Humenné Slovakia și Zespol Szkol Budowlanych i Ogolnoksztalcacych Poland Lubelskie Biłgoraj.

Din cuprinsul activităților programului de mobilitate se remarcă prezentările teoretice despre importanța mostenirii culturale a unui popor, utilizarea, la ore, a machetelor ce reprezintă monumente istorice de către profesori, prezentarea prin mijloace media a tradițiilor locale din zona Fălticenilor, vizitarea Clubului Copiilor (unde se promovează foarte eficient valorile identității românești în cadrul mai multor cercuri), realizarea și prezentarea unei expozitii de artă cu imagini, preluate de elevi în timpul excursiilor de la Suceava și Iași, imagini care redau specificul neamului românesc.

Elevii au participat și la un spectacol de muzică populară care s-a ținut pe scena amfiteatrului CNNG, au urmărit un tur virtual al principalelor obiective turistice ale județului Suceava și au dezbătut posibilitatea de a păstra tradițiile popoarelor europene în contextul procesului de integrare a statelor în Uniunea Europeană.

În desfășurarea lucrărilor se implică 23 de profesori și 65 de elevi din cadrul CNNG (coordonați de prof. Bența Codrin), de la Clubul Copiilor (coordonați de prof. Porof Marcel) și din cadrul școlilor partenere.

Principalul scop al acestei întâlniri de proiect a fost conștientizarea nevoii de a păstra valorile trecutului pentru viitorul comunității europene.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705