Home ACTUALITATE A început examinarea practică pentru obţinerea permisului de conducere cu examinatori detaşaţi din ţară. Punct de lucru la Fălticeni pentru susținerea traseului

A început examinarea practică pentru obţinerea permisului de conducere cu examinatori detaşaţi din ţară. Punct de lucru la Fălticeni pentru susținerea traseului

by A.S.
0 comment

Prefectura Suceava a anunţat la deschiderea sesiunii de examinare practică a candidaților în vederea dobândirii permisului de conducere auto, împreună cu examinatorii detașați de la alte servicii publice comunitare din țară.

Recent au fost stabilite o serie de măsuri menită să îmbunătățească activitatea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava.

Aceste măsuri se referă la deschiderea unui punct de lucru în vederea desfășurării examinărilor la proba practică în municipiul Fălticeni, pentru perioada 16 mai – 17 iulie 2022.

În aceeși perioadă, se vor organiza sesiuni suplimentare de examinare la proba practică, în zilele de weekend, în vederea obținerii permisului de conducere la categoriile și subcategoriile B, C, D și E, destinate candidaților care vor trebui reprogramați, la date ce vor fi comunicate opiniei publice în timp util.

”După cum vedeți, demersurile pe care le-am făcut de la nivelul Instituției Prefectului, dar și cu ajutorul colegilor de la Direcția Generală Permise și Inmatriculări, precum și conducerea Ministerului Afacerilor Interne, ne-au permis și ne vor permite ca într-un interval de timp, sperăm noi de 2-3 luni de zile, să rezolvăm extremul decalaj pe care il avem.

Această logistică, acest ajutor pe care îl avem acum, acordat de colegii din alte județe, este unul singular la nivelul întregii țări, în ultimii 32 de ani.

În același timp, vom face și demersuri pentru a acoperi resursa umană deficitară la nivelul examinatorilor din județul Suceava, astfel încât împreună cu instructorii școlilor de șoferi, să vă oferim un serviciu public de calitate.

Sper că veți avea încredere că ne vom desfășura activitatea cu onestitate, vă doresc succes la examen!”, a declarat prefectul Alexandru Moldovan, prezent la deschiderea sesiunii de examinare practică.

În perioada 1 noiembrie 2021 – 30 aprilie 2022, la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava  au fost examinați un număr de 6.629 de candidați. Dintre aceștia, 3.877 de candidați au fost declarați admiși, iar un număr 2.752 de candidați au fost au fost declarați respins.

 De asemenea, în ultimele șase luni s-au prezentat în audiență un număr de 3.686 de persoane, care au solicitat programarea în vederea susținerii probei practice pentru obținerea permisului de conducere.

Perioada de așteptare a candidaților în a susține proba practică de traseu a ajuns la aproape șase luni.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705