Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: Vineri, 29 septembrie 2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru remedierea unor defecțiuni pe str. Pleșești Gane.

Un incendiu puternic a izbucnit în seara zilei de duminică, 15 mai 2022, ora 22.41, în municipiul Vatra Dornei. Focul a fost lichidat în această dimineaţă, la ora 07.05.

Pompierii militari suceveni, de la subunitățile din Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc, au intervenit cu 6 autospeciale de stingere, 2 autoscări mecanice și 2 ambulanțe SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la clădirile unei societăți comerciale cu profil de prelucrare a lemnului.

De asemenea, din partea Comitetului Local pentru Situații de Urgență al municipiului Vatra Dornei s-a intervenit cu două utilaje pentru îndepărtarea elementelor de construcție afectate de flacări.

În sprijinul forțelor de intervenție au fost trimise și două echipaje de la ISU Bistrița-Năsăud și alte trei de la Detașamentele Fălticeni și Rădăuți, însă acestea au fost întoarse din drum, după ce incendiul a fost localizat și nu a mai fost necesar ajutorul acestora.

Incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere, astfel încât, la sosirea echipajelor, ardeau generalizat mai multe construcții, cu pericol de propagare la clădirile proprietăților învecinate.

Un al factor favorizant pentru dezvoltarea rapidă a flăcărilor a fost cantitatea mare de masă lemnoasă, inclusiv construcțiile fiind majoritare din lemn și/sau pe structură metalică.

Au ars: centrala termică, o hala producție brichete, o hală producție peleți, o hală debitare gater, o hală metalică pentru uscare cherestea, o anexă cu destinație “locuință”, un depozit de rumeguș și o hală producție-prelucrare masă lemnoasă.

S-au degradat utilaje pentru prelucrarea lemnului și alte bunuri specifice activității. De asemenea, s-a degradat o fereastră din PVC de la o locuință învecinată, pe o suprafață de aproximativ 6 metri pătrați.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit, produs la mașini, utilaje și aparate tehnologice lăsate sub tensiune.

Nu s-au înregistrat victime.

Incendiul a fost lichidat în această dimineaţă, în jurul orei 7:05. Pompierii au salvat din calea flăcărilor trei locuințe particulare, un motel, un sevice auto și un atelier de tâmplărie (două construcții corp comun),  precum și un atelier mecanic.

About Author

By B.P.

%d blogeri au apreciat: