Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Vineri, 20 mai 2022, va avea loc Bursa generală a locurilor de muncă, eveniment care se adresează tuturor persoanele interesate de un loc de muncă. Nu sunt impuse limite de vârstă sau legate de nivelul de studii.

Solicitanţii rezidenţi în alte localităţi din judeţ, pot participa la bursa din Fălticeni (sediul Punclului de lucru AJOFM de pe strada Matei Millo – de la ora 09.00), Rădăuţi (Casa Germană – ora 09.00) sau Gura Humorului (Casa Culturii – ora 10.00).

Bursa din Suceava va fi organizată la parterul de la Iulius Mall, de la ora 10.00. Participanții vor avea la dispoziție un spațiu pentru interviurile cu angajatorii, alături de materialele promoționale ale firmelor participante. De asemenea, va fi organizat un spațiu cu standurile informative și de suport: standul Tinerilor NEETs, standul Cursurilor de formare profesională, standul Economiei sociale, standul Direcției Generale Anticorupție, Standul EURES al ocupării în Spațiul Economic European, standul pentru Refugiați din Ucraina sau alte state terțe, standul pentru Persoane cu dizabilitați.  

Monitorizarea statistică realizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava, miercuri, 18 mai 2022, premergător evenimentului din 20 mai, arată că au fost înregistrate 759 de locuri vacante, după cum urmează:

  • 278 posturi la Suceava
  • 75 posturi la Gura Humorului
  • 108 posturi la Fălticeni
  • 298 posturi la Rădăuți.

Sunt 75 de angajatori care și-au anunțat participarea la Bursa locurilor de muncă:

  • 27 de angajatori la Suceava
  • 11 angajatori la Gura Humorului
  • 21 de angajatori la Fălticeni
  • 16 angajatori la Rădăuți.

Solicitanţii cu nivel de studii mediu sau profesional pot ocupa unul din posturile de tehnician echipamente de calcul, tehnician sisteme de supraveghere video, tehnician mecanic, tehnician hidrolog, contabil, electrician, mecanic auto, instalator, receptioner, ospătar, bucătar, patiser,brutar, lucrător comercial, agent asigurare, sofer, confectioner, operator la maşini cu comanda numerică, zidar, cele mai ofertante domenii de activitate pe acest segment fiind  construcţiile, restaurante și celelate domenii specifice HORECA.

Solicitanţii cu nivel superior de studii pot opta, până în prezent, pentru un post  de inginer cercetător în calitatea produselor alimentare, inginer automatist, inginer tehnolog, office manager, economist, programator, kinetoterapeut, manager de transport.

Solicitanţii care nu au nicio calificare se vor putea angaja ca îngrijitor spații hoteliere, manipulant, muncitor necalificat in construcții, ajutor ospătar, ajutor bucătar, lucrător în bucătărie.

About Author

ByB.P.