Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

În perioada 24 – 25 mai polițiștii suceveni au confiscat peste 100 metri cubi de material lemnos și 4 autocamioane folosite la transportul ilicit de masă lemnosă.

Verificările în cadrul Acțiunii ,,Scutul Pădurii” continuă, fiind efectuate controale atât în trafic cât și la unități economice de profil, ne-a informat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava.

Modificărilor legislative incriminează ca infracțiune transportul cu orice mijloace de transport a materialelor lemnoase, în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documentele specifice de transport și prevăd și sancțiunea complementară a confiscării mijloacelor auto.

Astfel, în anul 2021 polițiștii suceveni au confiscat 16 ansambluri auto în valoare de circa 500.000 Euro.

În acest an, urmare a intensificării acțiunilor de verificare și control, doar în parioada ianuarie – mai au fost confiscate 11 ansambluri auto în valoare de circa 400.000 Euro.

Periodic sunt organizate acţiuni de control în teren, atât în fondul forestier, la societăţile de prelucrare dar şi pe drumurile publice, pe rutele de transport a materialului lemnos.

Controalele sunt organizate în sistem intergrat, cu participarea polițiștilor din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, a polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice cu participarea polițiștilor rutieri dar și din cadrul subunităților de la nivel județean. La acțiuni sunt cooptați, de asemenea, lucrători de jandarmi dar și specialiștii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava și Direcției Silvice Suceava.

În ultimele două zile polițiștii au intensificat activitățile de verificare și control și au desfășurat activități de cercetare penală în cauze privind infracțiuni la regimul silvic.

În urma activităților desfășurate, inclusiv a perchezițiilor derulate, a fost identificată o instalație de debitare a materialului lemnos provenit din infracțiuni silvice, au fost confiscați peste 100 metri cubi material lemnos și au fost indisponibilizate 4 ansambluri auto de mare tonaj destinate transportului de material lemnos, în valoare de peste 100.000 Euro.

About Author

ByB.P.