Centenar Eugen Dimitriu. Duminică, 1 octombrie 2023, ora 12.00, la Galeria Oamenilor de Seamă din Fălticeni.

După o pauză forțată de doi ani, cauzată de pandemia de Covid 19, s-au reluat în această primăvară competițiile de orientare sportiv-turistică, activitate în aer liber atât de iubită și de așteptată de mulți copii.

În conformitate cu programarea din Calendarul Activităților Educative Naționale pe anul 2022, capitolul B, poziția 22, în weekendul trecut, 4-5 iunie 2022, s-a desfășurat ,la Câmpulung Moldovenesc, faza județeană a Campionatului Național Școlar de Orientare Turistică, activitate desfășurată în parteneriat între Clubul Copiilor Câmpulung Moldovenesc și Clubul Copiilor Fălticeni.

La linia de start s-au prezentat 8 echipaje, cumulând 75 de elevi dornici să înfrunte tainele pădurii și să-și depășească limitele. Concurenții au fost departajați pe categorii de vârstă și sex : fete/ băieți 10 ani, fete/ băieți 12 ani, fete/ băieți 14 ani, fete/ băieți 16 ani, fete/ băieți 18 ani.

Traseul a cuprins 12 Posturi de Control ce trebuiau atinse, amplasate atât în zona de pădure cât și în zona urbană din apropierea Satului de vacanță a Clubului Copiilor Câmpulung Moldovenesc, unde s-a asigurat și cazarea elevilor și profesorilor participanți.

Concursul a demarat sub amenințarea vremii capricioase de la acest sfârșit de săptămână și s-a desfășurat, din fericire, fără evenimente neplăcute ( reprize de ploaie, concurenți rătăciți sau accidentați). În acest sens, pe traseu au fost dispuși în punctele care ar fi putut reprezenta risc de rătăcire, arbitri- supraveghetori care au îndrumat elevii mai puțin pregătiți.

Departajarea competitorilor s-a făcut în funcție de timpul realizat și numărul de posturi de control compostate corect pe fișa de concurent primită la start ( la plecarea pe traseu copii au primit busolă și o fișă cu direcțiile de deplasare – fișă de azimut). S-a întocmit un clasament individual pe categoriile de vârstă și sex amintite mai sus și un clasament pe echipaje la care au contat punctele aduse de fiecare membru clasat în primii patru la fiecare categorie de concurs. Elevii premianți au primit din partea organizatorilor medalii și diplome iar echipajele clasate pe podium au primit cupe.

Clasamentul final pe echipaje.

Locul I – Clubul Copiilor Fălticeni, coordonator prof. Beraru Dan – 36 puncte

Locul al II –lea – Școala Gimnazială Nr.1 Vadu Moldovei, coord. Beraru Dan, prof. Iacob Viorel – 34 puncte

Locul al III-lea – Clubul Copiilor Câmpulung Moldovenesc, coord. prof. Maciuc Dorina – 33 puncte

Locul al IV –lea – Școala Gimnazială Nr.2 Vadu Moldovei, coord. Beraru Dan, prof. Sandu Vasile – 18 puncte

Locul al V-lea –  C.N. ” Ștefan cel Mare” Suceava, coord. prof. Bumbu Nicoleta – 15 puncte

Locul al VI –lea – Școala Gimnazială Oniceni, coord. prof. Moisii Iuliana – 10 puncte

Locul al VII –lea – Palatul Copiilor Suceava, coord. prof. Bumbu Nicoleta – 10 puncte

Locul al VIII –lea – Școala Gimnazială ”Ion Muceleanu„ Fântâna Mare, coord. prof. Filip Alina, prof. Niță Ovidiu – 8 puncte

Clubul Copiilor Fălticeni, clasat pe primul loc, va selecta patru sportivi pentru a reprezenta județul Suceava la finala națională a Campionatului Național Școlar de Orientare, ce se va desfășura în acest an, sub coordonarea Palatului Național al Copiilor, la Întorsura Buzăului, județul Covasna, în perioada 23 – 26 iunie 2022.

Coordonatorul Cercului de Orientare Turistică de la Clubul Copiilor Fălticeni

Prof. Beraru Dan

About Author

By B.P.

%d blogeri au apreciat: