Home Local Lavanda din Fălticeni

Lavanda din Fălticeni

by A.S.
0 comment

În plină zonă A de urbanism, la un pas distanță de centrul Fălticeniului, albinele și fluturii au descoperit lavanda!  O iubitoare de lavandă a creat în grădina sa un echilibru nesperat de verdeață, parfum și frumos, pentru albine și fluturi, între betoanele blocurilor și aglomerația urbană.

Paula, stăpâna grădinii, ne povestește că a dobândit această pasiune de la un ghiveci de lavandă cumpărat iar apoi i-a venit ideea de a înființa în grădina sa un loc înmiresmat și vindecător. Pentru că lavanda este nu doar o floare decorativă ci și o plantă medicinală cu puteri curative.

Urmând chemarea lavandei, Paula alias Ciocolata CuPiper pe Facebook, ne  povestește că ulterior a regăsit după 30 de ani, un fost coleg de liceu, cu care a înființat un alt lan de lavandă în satul Mihăiești, comuna Horodniceni, județul Suceava, unde pădurea veghează lanul în asfințituri de poveste iar iubitorii acestei plante minune, vin să culeagă și să facă ședințe foto. 

E interesant faptul că în zona noastră există dorința de a se înființa și culturi de acest gen, mai mult este interesant să îi asculți pe proprietarii acestui “vis” povestind cât de mult este de muncă, câtă pasiune se ascunde dincolo de imagini și parfum și câtă bunăvoință există pentru cei ce le calcă pragul!

“Săptămâna viitoare începem secerișul! Lavanda se seceră între orele 10-13 pentru ca principiile active să fie la maxim în plantă iar uleiul eteric să urce în floare. Vă așteptăm cu drag să vă umpleți de bucurie și să duceți acasă frânturi din iubirea noastră mov!
Cei ce doresc să cumpere lavandă sau să facă ședințe foto, sunt așteptați în zona bazarului, pe strada Izvor sau în satul Mihăiești.
Nici nu știți cum miroase și ce energie vă dă lavanda!!! Și…avem seceri în plus!”

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705