Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc a zecea întâlnire a membrilor Cenaclului literar “Nicolae Labiș” din Fălticeni, în Amfiteatrul Colegiului Național “Nicu Gane”.

Evenimentul a fost prefațat de vernisajul expoziției DECOART, a artistului plastic Radu Bercea.

Prima parte a întâlnirii de vineri, 17 iunie 2022, a fost dedicată evocării activității unor mari personalități ale culturii românești.

Scriitorul Mircea Cărtărescu a fost prezentat de Alexandru Cojocariu, iar doamna Elena Olariu, invitată în cadrul evenimentului, a citit câteva fragmente din opera scriitorului.

A doua personalitate omagiată a fost Nicolae Labiș. Pentru a marca momentul, elevele Daria Todiruț, Maria Hariuc și Emilia Hariuc, coordonate de profesoara Lenuța Rusu, au recitat poezii din creația poetului.

Un alt moment important al întâlnirii a fost prezentarea activității poetice a lui George Călinescu. În acest sens, cei prezenți au ascultat prezentarea profesoarei Daniela Pavel, iar elevii Giulia Păvăloaia și Lucian Păduraru au susținut un moment muzical – poetic.

Viața și opera criticului literar George Călinescu a fost prezentată de profeoara Saveta Vărăreanu, membră a cenaclului.

Ședința Cenaclului “Nicolae Labiș” s-a bucurat de prezența unor scriitori consacrați, cunoscuți în zonă și chiar la nivel national, scriitorul Ioan Țicalo și poeta Mihaela Grădinariu. Aceștia au intervenit în dezbaterile cenaclului.

În partea doua a ședinței, membrii cenaclului au prezentat în fața colegilor fragmente din propriile creații literare, poezie și proză, urmate de discuții și analize din partea celor prezenți. Au expus: Gheorghiță Varganici, Amalia Buculei, Costică Varganici, Constantin Bulboacă, Paula Drăgușanu și Călin Dănilă.

Următoarea întâlnire a Cenaclului “Nicolae Labiș” va avea loc pe data de 22 iulie 2022.

GALERIE FOTO – FĂLTICENI ONLINE

About Author

By B.P.

%d blogeri au apreciat: