Home Cultură Mormântul monument al scriitorului Nicu Gane a fost resfințit. Proiectul a fost finanțat de Asociația Fălticeni Cultural

Mormântul monument al scriitorului Nicu Gane a fost resfințit. Proiectul a fost finanțat de Asociația Fălticeni Cultural

by Fălticeni Online
0 comment

Sâmbătă, 25 iunie 2022, la cimitirul Eternitatea din Iaşi a avut loc slujba de resfințire a mormântului monument istoric Nicolae Gane, în urma lucrărilor de restaurare şi amenajare.

Restaurarea mormântului – monument al celui care a fost scriitor, om politic, primar și membru al Academiei Române, a deschis cea de-a doua ediție a proiectului „Cimitirul Eternitatea – Monument istoric / Muzeu în aer liber”, inițiat de Ateneul Național din Iași, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și al Direcției Județene pentru Cultură Iași.

Proiectul a fost finanțat de Asociația Fălticeni Cultural la inițiativa domnului Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași.

La eveniment a participat şi Corul Marii Uniri, dirijor Andrei Fermeşanu.

Profesorul Nicolae Sturzu, fost director al Colegiului Național “Nicu Gane”, a susținut un discurs în cadrul evenimentului.

Text preluat de pe pagina de facebook a Asociației Fălticeni Cultural

La Iași a fost prezent și primarul Cătălin Coman, alături de primarul Iașului – Mihai Chirica, președintele Asociației Fălticeni Cultural – preotul Liviu Mihăilă, directorul C.N. Nicu Gane – Prof. Codrin Bența, președintele Uniunii Scriitorilor din România Filiala Iași – scriitorul Cassian Maria Spiridon.

Sursa: Iași TV Live

Galerie foto – Marinel Dănilă

Video 1 – Ateneul Național din Iași

Video 2 – Asociația Fălticeni Cultural

Video 3 – Asociația Fălticeni Cultural

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705