Home Cultură Mormântul monument al scriitorului Nicu Gane a fost resfințit. Proiectul a fost finanțat de Asociația Fălticeni Cultural

Mormântul monument al scriitorului Nicu Gane a fost resfințit. Proiectul a fost finanțat de Asociația Fălticeni Cultural

by A.S.
0 comment

Sâmbătă, 25 iunie 2022, la cimitirul Eternitatea din Iaşi a avut loc slujba de resfințire a mormântului monument istoric Nicolae Gane, în urma lucrărilor de restaurare şi amenajare.

Restaurarea mormântului – monument al celui care a fost scriitor, om politic, primar și membru al Academiei Române, a deschis cea de-a doua ediție a proiectului „Cimitirul Eternitatea – Monument istoric / Muzeu în aer liber”, inițiat de Ateneul Național din Iași, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și al Direcției Județene pentru Cultură Iași.

Proiectul a fost finanțat de Asociația Fălticeni Cultural la inițiativa domnului Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași.

La eveniment a participat şi Corul Marii Uniri, dirijor Andrei Fermeşanu.

Profesorul Nicolae Sturzu, fost director al Colegiului Național “Nicu Gane”, a susținut un discurs în cadrul evenimentului.

Text preluat de pe pagina de facebook a Asociației Fălticeni Cultural

La Iași a fost prezent și primarul Cătălin Coman, alături de primarul Iașului – Mihai Chirica, președintele Asociației Fălticeni Cultural – preotul Liviu Mihăilă, directorul C.N. Nicu Gane – Prof. Codrin Bența, președintele Uniunii Scriitorilor din România Filiala Iași – scriitorul Cassian Maria Spiridon.

Sursa: Iași TV Live

Galerie foto – Marinel Dănilă

Video 1 – Ateneul Național din Iași

Video 2 – Asociația Fălticeni Cultural

Video 3 – Asociația Fălticeni Cultural

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705