Home Educație Cum decurge examenul de Bacalaureat în județul Suceava

Cum decurge examenul de Bacalaureat în județul Suceava

by A.S.
0 comment

La prima probă scrisă a Examenului Național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2022 (Limba și literatura română) au fost prezenți 4590 de candidați (97,7 % din totalul candidaților înscriși la probă). Proba s-a desfășurat luni, 20 iunie, în 15 centre de examen. 

Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat 1 candidat dintr-o promoție anterioară, de la Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” Siret (subcomisie a Centrului de examen Colegiul ”Andronic Motrescu” Rădăuți), care avea asupra sa telefonul mobil. Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

La proba obligatorie a profilului, care a avut loc marți, 21 iunie, au fost prezenți 4618 candidați (3103 la matematică, respectiv 1515 la istorie).

Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat 1 candidat din promoția curentă, de la Liceul Teoretic ”Ion Luca” Vatra Dornei (subcomisie a Centrului de examen Colegiul Silvic ”Bucovina” Câmpulung Moldovenesc), care avea asupra sa telefonul mobil. Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Miercuri, 22 iunie, s-a desfășurat Proba la alegere a profilului și specializării din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022. Rata de participare a fost de 97,29 %.

Astfel, dintre cei 4774 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea testului scris la una dintre cele 10 discipline, s-au prezentat 4645 de candidaţi (Biologie – 1536, Chimie – 84, Fizică – 187, Economie – 13, Filosofie – 15, Geografie – 1144, Informatică – 346, Logică, argumentare și comunicare – 1203, Sociologie – 58 şi Psihologie – 59). 129 de candidaţi au absentat. Niciun candidat nu a fost eliminat.

Subiectele și baremul de corectare au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Conform calendarului, proba la limba și literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iunie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705