Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

Fălticeni este un oraș mic, dar mare în același timp prin actele de cultură care se consumă aici. Lunar, în amfiteatrul Colegiului Național ,,Nicu Gane’’ din Fălticeni, se întrunesc membrii cenaclului literar ,,Nicolae Labiș’’ pentru a comemora nume importante ce și-au lăsat amprenta pe istoria literaturii române, cât și pentru a citi din propriile creații.

Așa se face că în ședința din luna iunie a.c. a fost readusă în atenția tuturor opera lui Mircea Cărtărescu și cea a lui George Călinescu, prin inspiratele prelegeri realizate de Alexandru Cojocariu, Daniela Pavel, Saveta Vărăreanu și Ioan Țicalo.

Ziua a fost una a poeziei, deci s-a insistat pe lirica cărturesciană și călinesciană, deoarece, chiar dacă marele Călinescu  s-a impus prin critica literară, poeziile sale nu trebuie uitate într-un ungher al nepăsării.

Pentru a sublinia cele afirmate de către misionarii-grăitori de frumusețe și curăție spirituală, Elena Olariu, Giulia Păvăloaia și Lucian Păduraru au recitat din opera celor doi autori menționați mai sus. Au citit din propria creație Amalia Buculei, Paula Drăgușanu, Gheorghe Varganici, Costică Varganici, Călin Dănilă și Constantin Bulboacă, președintele cenaclului, cei prezenți în sală intervenind cu aprecieri pertinente asupra celor audiate.

Îmbucurător este faptul că ni se alătură nouă, celor cu mai mulți sau mai puțini ghiocei la tîmplă, și tinerele condeie care promit și care deja se fac remarcate la concursurile literare naționale.

Un moment aparte l-a constituit întâlnirea cu Mihaela Grădinariu și Ioan Țicalo, veniți din ținutul Rîșcăi, autori de poezie și proză cu ștate vechi care, prin stilul deja cunoscut, captează și captivează auditoriul.

De asemenea, pentru neîntâmplătorul fapt că acest cenaclu poartă numele poetului de la Mălini și pentru că ne dorim ca și copiii, de toate vârstele, să ni se alăture, Daria Todiruț, Maria Hariuc și Emilia Hariuc, eleve la Clubul Copiilor Fălticeni, au recitat din opera lui Labiș, colorând ziua cu emoție și cu zâmbete. Muzica și poezia dintotdeauna au făcut casă bună, lucru demonstrat încă o dată de vocea suavă a Giuliei Păvăloaia, acompaniată cu talent la chitară de Lucian Păduraru.

Vă așteptăm și pe voi, dragi prieteni iubitori de literatură, să veniți la cenaclul nostru, de dragul cărților și a frumosului! Dacă Fălticeni este un oraș mic, fiecare în felul său îl putem face mare!

About Author

%d blogeri au apreciat: