Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

In seara zilei de marți, 5 iulie 2022, Direcția de Sănătate Publică Suceava a fost informată de către medicul infecționist al Spitalului Municipal Rădăuți despre prezentarea în Serviciul de urgență a unui număr de 13 copii, cu vârste cuprinse între 11 și 17 ani, care acuzau  simptomatologie digestivă (greață, cefalee, dureri abdominale), 1 copil a avut și vărsături.

Copiii fac parte din două grupuri de elevi din București care s-au cazat din seara zilei de 3 iulie la o pensiune din Sucevița.

După primirea informației privind posibilul focar de toxiinfecție alimentară (TIA), o echipă de inspectori din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică s-a deplasat la fața locului și a efectuat un control la operatorul de turism unde au fost cazați copiii.

Cu prilejul verificărilor efectuate în unitate, au fost recoltate 9 probe de alimente, 1 probă de apă și 5 teste de salubritate. Probele recoltate sunt în lucru.

DSP Suceava a demarat imediat ancheta epidemiologică în urma căreia s-au stabilit urmatoarele:

Însoțitorii grupurilor au declarat că au călătorit de la București la Sucevița în cursul zilei de duminică, 3 iulie 2022. Pe durata drumului au consumat pachetele luate de acasă, iar începând cu seara zilei de duminică au servit toate mesele la pensiune. În cursul nopții de luni spre marți, un copil s-a simțit rău acuzând dureri abdominale, greață și vărsături, apoi au apărut celelalte cazuri. A fost solicitată asistență medicală prin serviciul de urgență 112.

La Camera de gardă a Spitalului Municipal Rădăuți în seara zilei de 5 iulie, începând cu ora 22:30. Toți au fost consultați și li s-a administrat tratament simptomatic, în urma căruia evoluția a fost favorabilă.

În dimineața zilei de 6 iulie, 12 copii au fost externați, doar o elevă a rămas internată la insistența părinților, urmând ca și aceasta să fie externată pentru a pleca împreună cu părinții spre casă.        

 Ancheta epidemiologică se află în derulare. Erau așteptate rezultatele analizelor pentru a se stabili care a fost cauza producerii acestui eveniment.

About Author