Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Specialiștii Institutului Cantacuzino au confirmat infectarea cu botulism în cazul unei femei, în vârstă de 71 de ani, din Dolhasca.

Probele au fost prelevate de la pacienta care a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava, unde medicii au suspectat infectarea cu botulism.

Infecţia este provocată de consumul unei conserve nesterilizate corect, contaminată cu bacteria Clostridium botulinum.

Starea septuagenarei este una foarte gravă, după cum a anunțat conducerea Spitalului Județean Suceava.

“A venit confirmarea pentru prima pacientă suspectată de botulism, care este internată în ATI. Din păcate, la 48 de ore de la administrarea serului antibotulinic, starea pacientei nu s-a îmbunătățit, prezentând chiar un episod de insuficiență respiratorie severă în cursul nopții care a necesitat ventilație non invazivă.

Momentan este din nou doar cu mască de oxigen, dar prognosticul este rezervat. Probabil tulpina este una foarte agresivă și infecția a progresat foarte repede.

Vrem să atragem atenția populației la consumul de conserve incorect procesate și depozitate (în general cele făcute acasă).

Botulismul este o boală infecțioasă gravă, cauzată de o neurotoxină produsă de bacteria Clostridium Botulinum, care poate determina complicații grave neurologice, cardiace, respiratorii, mergând până la deces. Ca și măsură preventivă, această toxină poate fi distrusă prin fierberea alimentelor și a apei, timp de 10 minute, la 100 de grade Celsius”, a transmis doctorul Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava.

About Author