Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

Proiectul intitulat O floare pentru școala mea (care face parte integrantă din cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară aprobate de ISJ Suceava) s-a încheiat de curând și a avut rezultate spectaculoase: curtea școlii s-a transformat într-o zonă de agrement, de petrecere frumoasă a timpului liber din pauze, într-un loc de exprimare a admirației pentru peisagistica rezultată în urma amenajărilor făcute de elevi împreună cu diriginții lor și cu personalul nedidactic al școlii.

Desfășurarea lucrărilor a fost impulsionată și de organizarea unui concurs pe clase, fiecare dintre acestea alegându-și un loc din curtea școlii (după ce, anterior, și-au înflorat/înfrumusețat sala de studiu) pe care să-l amenajeze cu flori și cu arbuști ornamentali. Cele 17 clasele câștigătoare au primit de la conducerea școlii câte un calculator și un monitor, acestea contribuind substanțial la buna desfășurare a procesului didactic.

GALERIE FOTO

Directorii liceului au coordonat activitatea de la un capăt la altul și s-a implicat cu sugestii de înfrumusețare a spațiilor sau cu idei de identificare a resurselor pentru amenajarea acestora. S-a ținut cont și de necesitatea de a păstra și de a valorifica cât mai mult spațiul verde al școlii, s-au plantat multe panseluțe, garofițe, crini imperiali, trandafiri, hortensii, lalele, garoafe, crizanteme, tuia și magnolii, s-au așternut straturi de pietriș în locurile unde trebuiau nivelate suprafețe de teren accidentate și s-a pus pământ negru peste rondurile de flori care au fost demarcate cu ondulină verde.

Proiectul a fost sprijinit mult și de primăria municipiului, la inițiativa primarului Cătălin Coman fiind înlocuite băncile vechi de relaxare din fața sălii de sport cu 12 bănci noi asemănătoare celor din parcurile Fălticeniului.

Tot de la primărie s-au obținut și 100 de panseluțe, 20 de tuia, 6 gavanoase de flori din piatră și 2 rabe de pământ fertil, motiv pentru care se apreciază mult sprijinul administrației locale, a șefului secției de salubritate, Claudiu Stratulat și a administratorilor primăriei Rădulescu Alexandru și Costea Cătălin. Multe mulțumiri se adresează și sponsorilor care au contribuit la realizarea proiectului: SC Silducu SRL Baia, SC Alevia SRL, SC Rogelia SRL și CAR Fălticeni.

About Author

By B.P.

%d blogeri au apreciat: