Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: Vineri, 29 septembrie 2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru remedierea unor defecțiuni pe str. Pleșești Gane.

În ultima perioadă mai multe persoane au ajuns în arestul Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, ca urmare a comiterii de infracțiuni rutiere.

Asta nu-i împiedică pe unii șoferi să dea în continuare dovadă de iresponsabilitate, punându-și în pericol propria viață și pe a celorlalți participanți la trafic.

În cursul zilei de marți, 12 iulie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni au documentat activitatea infracțională în cazul unor șoferi care au săvârșit infracțiuni la regimul rutier la sfârșitul săptămânii recent încheiate (8-10 iulie).

Aceștia au condus autovehicule fiind sub influența băuturilor alcoolice.

După administrarea materialului probator, în cazul celor 3 conducători auto a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore.  

Ulterior, miercuri, 13 iulie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni au luat măsura preventivă a controlului judiciar față de cei trei bărbați.

Vineri, 8 iulie, la ora  22:02, lucrătorii din cadrul S.P.R. 7 Mălini au identificat în trafic, la volanul unui autoturism, un tânăr de 26 ani, domiciliat în localitatea Mălini.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, tânărului i s-a adus la cunoștință că urmează să fie testat cu aparatul etilotest.

Acesta a refuzat, declarând că dorește să îi fie prelevate mostre biologice, fapt pentru care a fost transportat de echipajul de poliție la Spitalul Municipal Fălticeni, unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal   pentru săvârșirea infracțiunii de  „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural de către lucrătorii din cadrul Postului de Poliție Mălini.

 În continuarea cercetărilor privind constatarea în flagrant a infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, Serviciul de Medicină.Legală Suceava a emis Buletinul de analiză toxicologică prin care a stabilit faptul că șoferul avea la momentul recoltării primei probe 2,10 mg/l alcool pur în sânge iar a doua probă 1,93 mg/l alcool pur în sânge.

S-a dispus continuarea urmăririi penale față de bărbatul de 26 de ani, luându-se măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Duminică 10 iulie 2022, ora 17.24, un echipaj din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, în timp ce efectua serviciul de patrulare pe strada Republicii, în vecinătatea Catedralei, a observat un autoturism care se afla oprit pe carosabil și bloca circulația pe segmentul de drum.

Polițiștii au folosit semnalele sonore și luminoase ale autospecialei, după care un membru al echipajului a mers la autoturism pentru a vedea care este situația acestuia.

Conducătorul auto, în vârstă de 33 de ani, din comuna Dolhești, emana halenă alcoolică și a recunoscut că a consumat alcool.

Conducătorul auto a fost condus la sediul Poliției mun. Fălticeni loc unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni în vederea recoltării mostrelor de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

 În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unu vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe”.

În continuarea cercetărilor efectuate a rezultat că în momentul depistarii in trafic, suspectul avea o alcoolemie de 2,91 g/l alcool pur în sânge.

Marți, 12 iulie, în cazul conducătorului auto s-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore, fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Suceava.

În aceea zi, duminică, 10 iulie, tot în zona centrală a municipiului Fălticeni, pe bulevardul Revoluției, un echipaj din cadrul Poliţiei Municipiului Fălticeni a oprit în trafic autoturismul condus de un bărbat, în vârstă de 22 de ani, din comuna Vadu Moldovei.

 Conducătorului auto i s-a solicitat să prezinte documentele personale cât şi ale autoturismului, dar a declarat verbal că nu deţine permis de conducere.

Fiind verificat în baza de date ale s-a stabilit că șoferul nu figureză cu permis de conducere, motiv pentru care a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Fălticeni în vederea  luării măsurilor legale         

Șoferul a fost testat alcoolscopic, rezultatul find 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat și a condus la Spitalul Municipal Fălticeni în vederea prelevării de mostre biologice.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având o alcoolemie de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge, şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a deţine permis de conducere.

În continuarea cercetărilor efectate a rezultat că în momentul depistarii in trafic, suspectul avea o alcoolemie de 1,55 g/l alcool pur în sânge.

La data de 12 iulie, față de tânărul din Vadu Moldovei s-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore, fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Suceava.

Poliţiştii îi atenţionează din nou pe şoferi cu privire la responsabilitatea de care trebuie să dea dovadă atunci când se urcă la volan, consecinţele consumului de alcool și droguri fiind din cele mai grave.

Multe din tragediile generate de criminalitatea cu violenţă sau de evenimentele rutiere se produc pe fondul consumului de băuturi alcoolice în exces.

Beţia premeditată este, întotdeauna, o circumstanţă agravantă a răspunderii penale (conform Codului Penal). Conform revederilor Codului Penal pedeapsa în cazul existenţei de circumstanţe agravante poate atinge maximul special prevăzut pentru infracţiunea în cauză.

Dacă maximul special este neîndestulător, în considerarea judecătorului, în situaţia pedepselor privative de libertate se poate adăuga un spor de până la 5 ani.

About Author

By B.P.

%d blogeri au apreciat: