Centenar Eugen Dimitriu. Duminică, 1 octombrie 2023, ora 12.00, la Galeria Oamenilor de Seamă din Fălticeni.

Ministerul Dezvoltării a anunțat autorizarea primei solicitări de plată pentru un proiect finanțat în cadrul Componentei 5 – Valul renovării din PNRR – a anunțat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Plata, în valoare de 79.100 de lei, vizează proiectul de reabilitare și eficientizare termică a clădirii Primăriei municipiului Fălticeni, se arată în comunicatul Ministerului Dezvoltării.

Contractul de finanțare a făcut parte dintre primele 7 contracte din România, finanțate din Planul National de Redresare și Reziliență, încheiate între autorități publice locale și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru renovarea integrată a clădirilor, în data de 7 iunie 2022.

”Felicit autoritățile din Fălticeni pentru promptitudinea, implicarea și profesionalismul de care au dat dovadă. Iată că primăria din acest municipiu este prima clădire care intră în procesul de renovare, cu finanțare din PNRR, și sper ca și celelalte instituții care au deja contractele semnate să se apuce de treabă cât mai repede!” – a declarat Cseke Attila.

După cum este cunoscut, prin Componenta C5, România beneficiază de fonduri pentru eficientizarea energetică, asigurarea siguranței seismice și la incendiu a 4.333 blocuri de locuințe și clădiri publice. Ministerul asigură și o supracontractare cu 30% a acestor fonduri, în vederea accesării integrale de către România a finanțării europene.

“Fălticeniul este prima localitate din România care primește bani europeni din PNRR ! Este un lucru extraordinar ca orașul nostru să fie primul la atragerea fondurilor europene! Mulțumesc echipei cu care lucrez la acest proiect frumos! Faptele vorbesc, Fălticeniul de dezvoltă”, a reacționat primarul Cătălin Coman pe contul său de socializare.

About Author

By B.P.

%d blogeri au apreciat: