Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.
Ciprian Tudosă și Ioan Prundeanu medaliați cu bronz alături de colegii din barca de patru vâsle

Canotorii suceveni contribuie din plin la reușitele lotului național de canotaj – seniori, care participă în aceste zile la Campionatul European din Germania.

Sâmbătă, 13 august, au fost programate ultimele calificări și primele finale ale competiției de la Munchen.  

GALERIE FOTO – Balint Czucz Photography

În primele curse ale zilei, echipajul de patru vâsle feminin (W4x), compus din Emanuela-Ioana Ciotău, Cristina Druga, Iulia-Liliana Bălăucă și Patricia Cireș, a încheiat Finala B pe locul 2 și ocupă poziția 8 în clasamentul general.

Andrei-Sebastian Cornea și Cristian-Ionuț Cojocaru, canotori care au făcut junioratul la CSS “Nicu Gane” Fălticeni, au încheiat pe locul 4 cursa din Semifinala A/B în proba de dublu vâsle masculin (M2x) și vor concura în Finala B.

Prima medalie de aur a zilei a venit  în proba de dublu rame feminin (W2-). Denisa Tîlvescu și Ioana Vrînceanu (fostă elevă a antrenorului Vasile Avrămia, la CSS Nicu Gane), au devenit campioane europene.

Performanța a fost repetată de echipajul de dublu rame masculin (M2-), format din sucevenii Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan, care a obținut medalia de aur!

O altă sportivă formată la Fălticeni, Magdalena Rusu (din comuna Baia) a luptat alături de colegele sale din barca de patru rame feminin (W4-), Mădălina Bereș, Iuliana Buhuș și Amalia Bereș, pentru medalia de bronz.

Magdalena Rusu este calificată și în finala probei 8+1 feminin (W8+), programată duminică, 14 august, alături de colegele sale: Iuliana Buhuș, Ancuța Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Adrian Munteanu.

A doua medalie de bronz pentru România a fost câștigată de sucevenii Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Florin Lehaci alături de Ștefan Berariu în proba de patru rame masculin (M4-).

Zona Fălticeni i-a avut în finala probei de patru vâsle masculin (M4x) pe Ciprian Tudosă (din Rădășeni, format la CSS Nicu Gane) și pe Ioan Prundeanu (din Cornu Luncii) care alături de Mihai Chiruță și  Florin-Marian Enache au câștigat medalie de bronz.

Titlul de campioană europeană a ajuns și în palmaresul sucevencei Ancuța Bodnar. Echipajul Bodnar – Simona Radiș a câștigat medalia de aur în finala probei de dublu vâsle feminin (W2x).

În finalele de sâmbătă a fost prezent și echipajul de 8+1 masculin (M8+), compus din Florin Arteni, Alexandru-Cosmin Macovei, Alexandru Chioseaua, Nicu-Iulian Chelaru, Cristi-Ilie Pîrghie, Constantin Radu, Vlad Aicoboae, Constantin Adam și Adrian Munteanu. Românii au încheiat finala pe un onorant loc 5.

About Author

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura