Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.
adormirea _maicii_domnului_22

Fălticenenii prăznuiesc astăzi Adormirea Maicii Domnului, cea mai veche sărbătoare închinată Sfintei Fecioare Maria. În popor, sărbătoarea de astăzi este numită şi Uspenia sau Sfânta Maria Mare. Sărbătoarea a fost precedată de două săptămâni de post.

Pe 15 august îşi cinsteşte hramul şi Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, considerată prima catedrală a Fălticeiului.

Imagini de la procesiunea religioasă organizată duminică, 14 august 2022

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” are o existenţă de aproape 200 de ani. Ctitorul bisericii a fost spătarul Mihai Gane. Zidirea sfântului lăcaş a început în anul 1824. Iniţial biserica a avut o altă arhitectură, cu turnuri şi fără pridvorul de astăzi. În anul 1883 a fost înălţat turnul clopotniţei cu 4 metri şi a fost instalat un horologiu pe patru feţe, cumpărat de la Viena.

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este zi de hram şi pentru alte biserici din zona Fălticeni: la Liteni, Baia, Boroaia, Dolheşti, Drăguşeni, Mălini, Preuteşti, Lămăşeni, Vadu Moldovei şi Vultureşti.

About Author

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura