Home ACTUALITATE Zeci de permise de conducere reţinute în urma unei acţiuni preventive a poliţiştilor suceveni. Peste 600 de testări cu aparatele etilotest, etilometru și drugtest

Zeci de permise de conducere reţinute în urma unei acţiuni preventive a poliţiştilor suceveni. Peste 600 de testări cu aparatele etilotest, etilometru și drugtest

by A.S.
0 comment

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și substanțe interzise, în perioada  20 – 23 august 2022 polițiștii au desfășurat acțiuni la nivel județean. Au fost implicați peste 150 de polițiști din structurile rutiere și de ordine publică.

Activitățile principale au fost concentrate în zonele în care s-au organizat evenimente sociale și artistice cu participarea unui public numeros dar și în celelalte zone ale județului, în special în proximitatea barurilor, cluburilor, discotecilor sau unităților de alimentație publică. 

Echipajele de poliție rutieră cu autospeciale inscripționate și neinscripționate au fost prezente în aceste zone și au fost realizate peste 600 de testări cu aparatele etilotest, etilometru și drugtest.

În cadrul acțiunilor au fost suspendate 73 de permise de conducere și au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost aplicate 477 de sancțiuni contravenționale în valoare de 222.132 lei.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, polițiștii vă recomandă:

Nu vă urcaţi sub nici o formă la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise!

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente care afectează capacitatea de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice sau substanțe interszise, iar concentraţia în sânge depăşeşte limita legală! Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

Consumul de alcool și drog constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705