Home ACTUALITATE Atenţie la pericolele transportului neautorizat de persoane!

Atenţie la pericolele transportului neautorizat de persoane!

by A.S.
0 comment

Poliţiştii suceveni au desfășurat luni, 22 august 2022, între orele 06:00 – 09:00, o acţiune de verificare a legalităţii transportului rutier de persoane, având în vedere că nerespectarea legislaţiei în acest domeniu poate avea consecinţe din cele mai grave.

Au fost vizate autovehiculele destinate transportului public de persoane efectuat prin curse regulate şi ocazionale

Defecţiunile tehnice ale vehiculelor, nerespectarea legislaţiei rutiere de către şoferii care desfăşoară în mod ilicit activităţi de transport public de persoane, pun în pericol siguranţa cetăţenilor care plătesc sume de bani pentru a ajunge la destinaţie în siguranţă, dar care nu conştientizează riscurile la care se expun.

Pe perioada acțiunii au fost controlate peste 100 de autovehicule de transport persoane.

Au fost testați cu aparatul etilotest 89 de conducători auto și au fost reținute 2 certificate de înmatriculare.  

În cadrul acțiunilor au fost aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale, la acte normative care reglementează legalitatea transportului de persoane.

Poliţiştii solicită cetăţenilor și în special copiilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-şi viaţa în pericol. Apelarea la astfel de soluţii de compromis privind transportul rutier implică riscuri foarte mari.

Există posibilitatea ca şoferii respectivi să nu posede permis de conducere sau să nu aibă abilităţile necesare transportatorilor rutieri autorizaţi, să fie sub influenţa alcoolului sau să aibă intenţii de natură infracţională. De asemenea, astfel de vehicule utilizate nu sunt autorizate şi verificate din punct de vedere tehnic pentru desfăşurarea de activităţi de transport public de persoane.

Poliţiştii le solicită cetăţenilor să sesizeze de îndată astfel de practici neautorizate şi care dăunează în mod grav atât mediului legal de afaceri dar şi siguranţei rutiere.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705