Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

Delegația României care a participat la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima a revenit acasă în această seară.

Sportivii, antrenorii și oficialii Federației de Înot, între care s-au aflat fălticeneanca Aissia Prisecariu și antrenorul său Luis Lăcătuș, au fost așteptați cu flori, felicitări, emoții și îmbrățișări pe Aeroportul Henri Coandă.

Cu sau fără medalii, tinerii și talentații înotători români au lăsat o impresie frumoasă la Lima și au demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, că natația din țara noastră are prezent, dar, mai ales, are viitor.

Reamintim faptul că la Campionatul Mondial de la Lima, sportivii noștri au cucerit opt medalii (4 de aur, 2 de argint și 2 de bronz), iar în clasamentul pe medalii, România s-a clasat pe locul patru!”, a transmis Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.

Aissia Prisecariu, mezina lotului național, a fost prezentă în finala probei de 100 metri spate, pe care a încheiat-o pe locul 5 (a cincea înotătoare din lume la nivel de juniori) cu un nou record național, iar în ierarhia mondială a probei de 200 metri spate a fost pe locul 11. O performanță deosebită la doar 14 ani!

Medaliații României la Lima au fost:

AUR

România (David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma, Patrick Sebastian Dinu) – ștafetă 4×100 m liber masculin – 3:18.84 min.;

David Popovici – 200 m liber – 1:46.18 min. (nou record al competiției);

David Popovici – 100 m liber – 47.13 s;

Bianca Costea – 50 m liber – 25.35 s;

ARGINT

Vlad Stancu – 400 m liber – 3:48.38 min.;

România (David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea, Rebecca Diaconescu) – ștafetă combinată 4×100 m liber – 3:30.39 min.;

BRONZ

Vlad Stancu – 800 m liber – 7:56.14 min.;

Vlad Stancu – 1.500 m liber – 15:17.87 min.

Delegația României care a fost prezentă la Lima a avut următoarea componență:

SPORTIVI: David Popovici, Vlad Stancu, Bianca Costea, Patrick-Sebastian Dinu, Rebecca-Aimeee Diaconescu, Aissia-Claudia Prisecariu, Ștefan Cozma, Alexandru Constantinescu, Andra Denisa Gorecki;

ANTRENORI: Adrian Rădulescu, Iulia Becheru, Luis Lăcătuș, Lorena Diaconescu;

KINETOTERAPEUT: Dragoș Luscan;

TEAM MANAGER: Silviu Anastase;

ȘEF DELEGAȚIE: Matei Giurcăneanu;

PREȘEDINTE: Camelia Potec.

About Author

By B.P.

%d blogeri au apreciat: