Home Educație Găniștii de aur

Găniștii de aur

by A.S.
0 comment

„Performanță” este un cuvânt complex cu multiple înțelesuri, fiecare dintre noi raportându-se la el în mod diferit.

Dacă ne oprim la definiția din DEX, performanța poate să însemne o realizare deosebită într-un domeniu de activitate sau cel mai bun rezultat obținut de un sistem tehnic

Dacă avem în vedere faptul că performanța poate însemna și o acțiune, aceasta este un proces și nu un rezultat care apare la un anumit moment.

În oricare dintre aceste cazuri, performanța conține simultan sensurile precizate mai sus (succes, rezultatul acțiunii, acțiune).

Cu toate acestea, elevii  COLEGIULUI  NATIONAL “NICU GANE” știu cel mai bine cum să ne descrie acest cuvânt, făcând totul să pară mult mai ușor decât este de fapt.

Deschidem domeniul sportului cu Aissia Prisecariu. Aceasta este a cincea înotătoare din lume în proba de 100 m spate, la nivel de juniori, de origine din Fălticeni, colega noastră, elevă în clasa a VIII-a.

Continuăm cu trei medalii de AUR și una de BRONZ la canotaj, la Balcaniada ce s-a desfășurat în aceste zile în Bosnia și Herzegovina, la Višegrad.

AUR pentru Gabriela Tivodariu în proba de simplu vâsle.

AUR pentru Shara Gușă și Bianca Camelia Ifteni din echipajul feminin de dublu vâsle.

AUR pentru echipajul feminin de 4 vâsle format din Shara Gușă,  Iuliana-Irina Cantoriu, Gabriela Tivodariu și Bianca Camelia Ifteni.

BRONZ pentru echipajul masculin de dublu vâsle format din Andrei Alexandru Alexa și Mateus Simion Cozminciuc.

În domeniul artistic, mai precis pe plan muzical, tânăra interpretă de muzică populară Delia Valentina Bertea, eleva in clasa a XII- a a câștigat marele premiu al festivalului concurs de Folclor din Țara Zarandului, Moneasa, județul Arad.

Ultimul, dar nu cel din urmă, este Axinia Narcis Daniel, presedintele CȘE CNNG, care primește o bursă de la Academia Română, pentru anul școlar 2022-2023. Criteriile luate în considerare au fost: rezultatele şcolare, premiile obținute, motivaţia şi dorinţa de a acumula cunoştinţe şi de a evolua profesional, capacitatea creativă şi inovativă, dar şi situaţia materială a părinţilor.

Suntem mândri de toți „Găniștii de aur” pe care îi găzduiește liceul nostru, le urăm sincere felicitări, mult succes în continuare și la cât mai multe visuri împlinite!

Consiliul Școlar al Elevilor – CN Nicu Gane

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705