Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Stadionul “Laurențiu Străpuc” din Dolhasca găzduiește până duminică Festivalul de artă “Film în sat”.

Proiectul, susținut de Ministerul Culturii și Primăria Orașului Dolhasca, are loc în intervalul 23 – 25 septembrie 2022.

Alături de Toma Cuzin, cunoscut de publicul larg pentru multe roluri în filme, dar mai ales în rolul lui Firicel, la deschiderea festivalului au fost prezenți actorii din lungmetrajul “Visul lui Adalbert”, prima proiecție a serii: Ana Maria Moldovan, Anca Androne și Nicodim Ungureanu. Filmul, regizat de Gabriel Achim, a primit un premiu GOPO și are alte 4 nominalizări.

La deschiderea festivalului a fost prezent și regizorul Ioan Sapdaru.

Fălticeni Online vă prezintă înregistrarea conferinței de presă care a avut loc în deschiderea zilelor de “Film în sat”, la Dolhasca.

Fanfara din Dolhasca a dat startul evenimentului, iar cei prezenți, impulsionați de primarul Decebal Isachi, s-au prins într-o horă mare, alături de invitați.

După vizionarea filmului și discuția cu actorii invitați, a urmat un show LIVE marca Dj Grim Ex – cunoscut pe plan local, în județul Suceava, fălticeneanul s-a remarcat și pe piața națională, la festivaluri precum Electric Castle și Zile de Watra.

Festivalul de film de la Dolhasca continuă după următorul program:

Sâmbătă – 24 septembrie

Ora 11:00
Ateliere de percuție pentru copii

Ora 12:00
Atelier de teatru pentru copii

Ora 13:00
Atelier de dans

Ora 14:00
Cu muzica în surdină, e vremea de o pauză, la socializare la un pahar de vorbă și-o mâncare bună.

Ora 15:00
Proiecții filme de scurtmetraj: o retrospectivă a filmului românesc de scurtmetraj, realizat de criticul de film Irina – Margareta Nistor.

· “Superman, Spiderman sau Batman” – regia: Tudor Giurgiu
· „Călătorie la oraș” – regia: Corneliu Porumboiu
· „Cai putere” – regia: Daniel Sandu
· „Cadoul de Crăciun” – regia: Bogdan Mureșanu

Ora 17:00
Liber la dans și la distracție, alături de artiști locali.

Ora 19:00
Proiecție de film :
#DogPoopGirl” – regia: Andrei Huțuleac

Ora 21:00
Sesiune de întrebări și răspunsuri. Interacțiune 1 la 1 între public și invitați.

Ora 21:30
Concert cu Argatu’ – Renumit pentru colaborarea cu trupa Subcarpati, Andrei Argatu vine cu piese culese din cartier, produse intens cu folclor pur, românesc și servite, la cald, direct prin boxe. Energie să avem, că-n rest, le ducem pe toate.

Duminică – 25 septembrie

Ora 14.00
Spectacol de teatru – „O caut cu lumânarea” , adaptare după Ivan Turbincă, de Ion Creangă, în regia și interpretarea lui Răzvan Bănuț.

About Author

ByB.P.