Home Sport Canotorii suceveni au scris istorie pentru România la Campionatul Mondial din Cehia

Canotorii suceveni au scris istorie pentru România la Campionatul Mondial din Cehia

Magdalena Rusu și Ioana Vrânceanu, care au început canotajul la CSS Nicu Gane Fălticeni, au devenit campioane mondiale în proba regină de 8+1

by A.S.
0 comment

România a participat la Campionatul Mondial de la Racice cu 11 echipaje compuse din 31 de sportivi, care au făcut istorie, câștigând 4 medalii de aur.

Între performerii României s-au regăsit, și de această dată, canotorii suceveni: Ionela Cozmiuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ancuța Bodnar, Magdalena Rusu (din Baia), Maria Tivodariu, Ioana Vrânceanu (din zona Târgu Neamț, fostă junioară la CSS Nicu Gane, alături de Magdalena Rusu). De remarcat și evoluția altor doi canotori din zona Fălticeni: Ciprian Tudosă (din Rădășeni) și Ioan Prundeanu (Cornu Luncii).

Ioana Vrînceanu și Magdalena Rusu

Ionela Cozmiuc a cucerit prima medalie de aur pentru România în proba de schif simplu categorie ușoară (LW1x), aceeași probă în care a câștigat aurul si la Campionatele Europene de la Munchen luna trecută.

Locul 4 pentru Ioana Vrînceanu și Denisa Tîlvescu în Finala A a probei de dublu rame feminin (W2-).

A doua medalie de aur pentru România a fost câștigată de Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan, în Finala A a probei de dublu rame masculin. Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan au cucerit și titlul European anul acesta în barca de dublu rame masculin (M2-), aceeași probă în care Cozmiuc este și Vicecampion Olimpic.

Locul 4 pentru echipajul de patru rame feminin (W4-), compus din Mădălina Bereș, Roxana Anghel, Magdalena Rusu și Amalia Bereș.

Echipajul de patru rame masculin (M4-), compus din Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Florin Lehaci a încheiat cursa din Finala A pe locul 4.

Echipajul de patru vâsle masculin (M4x), compus din Mihai Chiruță, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu și Florin Marian Enache a încheiat pe locul 6 cursa din Finala A.

Echipajul de dublu vâsle masculin (M2x), compus din Andrei-Sebastian Cornea și Cristian-Ionuț Cojocaru, a încheiat cursa din Finala C pe locul 5.

A treia medalie de aur pentru România a fost câștigată de Simona Radiș și Ancuța Bodnar în proba de dublu vâsle feminin (W2x).

Locul 6 pentru echipajul de 8+1 masculin (M8+), compus din Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Florin Arteni, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ștefan Berariu, Florin Lehaci și Adrian Munteanu, în Finala A

În ultima cursă a Campionatului Mondial de la Racice, a patra medalie de aur a fost câștigată în proba regină a canotajului, 8+1 feminin (W8+): Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Victoria-Ștefania Petereanu!

La reușitele canotorilor a contribuit și echipa medicală coordonată de medicul fălticenean Vasile Oșean (medic coordonator în cadrul F.R.C.): Alexandru Bistiriga și Rami El-Sabbagh (maseuri), Bogdan Macovei (fizioterapeut), Cristina Bistiriga (asistentă medicală) și Tiberiu Lubene (fizioterapeut).

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705