Centenar Eugen Dimitriu. Duminică, 1 octombrie 2023, ora 12.00, la Galeria Oamenilor de Seamă din Fălticeni.

A început vaccinarea antigripală în sezonul 2022-2023!
Ministerul Sănătăţii a achiziționat un număr de 1,5 milioane de doze de vaccin gripal sezonier
Primele 1 milion de doze au fost livrate direcțiilor de sănătate publică și a început distribuirea către medicii de familie la sfârşitul lunii septembrie.
Alte 500 000 de doze vor fi livrate în aceste zile.
Potrivit Ministerului Sănătății, 2022 este primul an în care întrega cantitate de vaccin comandată ajunge la direcțiile de sănătate publică și, respectiv, în cabinetele medicilor de familie, începând cu luna septembrie.
În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, bolnavii cu afecțiuni cronice, copii şi bătrâni din centrele de ocrotire, personal medical și personal medical din instituțiile de ocrotire pentru copii și batrâni, precum şi gravide.

La nivelul județului Suceava, potrivit catagrafierii oficiale gestionate de Direcția de Sănătate Publică Suceava, pentru imunizarea persoanelor vulnerabile ar fi nevoie de 53.000 de doze de vaccin antigripal.

Din această cantitate, în prima transă au fost aduse la Suceava și distribuite medicilor de familie in număr de 31.100 de doze de vaccin antigripal.

Vor fi vaccinate următoarele categorii de persoane: persoane cu vârsta pâna în 64 de ani care prezintă boli cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, obezitate, diabet sau HIV, copii între 6 luni și 5 ani, gravide, cadre medicale,  rezidenți și personal care lucrează în unități de ocrotire socială, persoane cu vârsta peste 65 de ani.   

About Author

By B.P.

%d blogeri au apreciat: