Home ACTUALITATE Ajutorul umanitar al Franţei predat Ucrainei din hub-ul de la Suceava

Ajutorul umanitar al Franţei predat Ucrainei din hub-ul de la Suceava

by A.S.
0 comment

Duminică, 9 octombrie 2022, la hub-ul umanitar din Suceava, care funcționează în cadrul mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, a avut loc predarea unor autospeciale de intervenție către pompierii din Ucraina, acestea reprezentând o parte din ajutorul oferit de către Franța omologilor lor ucraineni.

Până la momentul predării, pompierii francezi au realizat o scurtă sesiune de instruire pentru colegii lor ucraineni după care convoiul a plecat spre Ucraina unde aceste autospeciale vor fi de mare folos.

Reamintim că în data 5 octombrie 2022, cel mai mare ajutor umanitar al Franței pentru Ucraina, de peste o mie de tone de bunuri, constând, printre altele, în vehicule de intervenţie, medicamente şi raţii alimentare a sosit printr-un transport maritim în România, în portul Agigea (Constanţa).

La evenimentul de predare a acestor ajutoare au participat ambasadorii Franței și Ucrainei la București, precum și șeful DSU.

Donațiile vor fi distribuite beneficiarilor ucraineni identificați, printre care Serviciul ucrainean de Urgență, Ministerul ucrainian al Sănătății, dar şi orașelor Cernihiv și Harkov, și municipiilor Odesa și Stryi.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705