Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: Vineri, 29 septembrie 2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru remedierea unor defecțiuni pe str. Pleșești Gane.

Procesiunea cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou a continuat marţi, 25 octombrie 2022, în mai multe localități din județul Suceava, inclusiv din protopopiatul Fălticeni.  Activitatea face parte din seria evenimentelor aniversare dedicate Anului Jubileu „Moștenirea Mușatină – credință, cultură, istorie”.

Traseul a vizat bisericile și mănăstirile ctitorite de domni și boieri din Țara Moldovei, dar și principalele locașuri de cult din eparhie, în care racla cu moaștele Sfântului Ioan a poposit spre bucuria tuturor credincioșilor care îi aduc cinstire și prinos de dragoste și mulțumire.

S-a poposit pentru un moment de rugăciune la: Mănăstirea Gheorghițeni, Bucșoaia, Mănăstirea Voroneț, Catedrala Gura Humorului, Mănăstirea Humor, Cornu Luncii, Mălini, Mănăstirea Bogdănești, Mănăstirea Râșca, Mănăstirea Cămârzani, Catedrala Fălticeni, Mănăstirea Buciumeni, Udești, Verești, Corocăiești, Dumbrăveni, Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului”.

Moaștele Sfântului au fost însoțite de o delegație a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, condusă de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar, alături de clerici de la Centrul Eparhial Suceava, între care arhim. Paraschiv Dabija, vicar administrativ, și de slujitori ai Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou”. S-au alăturat delegației protoiereii Protopopiatelor Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni și Suceava I.

Sursa: Neculai Chiriloaia
Sursa: Trinitas TV

About Author

By B.P.

%d blogeri au apreciat: