Home Educație Grădinița Specială din Fălticeni a sărbătorit 67 de ani de existență

Grădinița Specială din Fălticeni a sărbătorit 67 de ani de existență

by A.S.
0 comment

Pe 15 noiembrie 1955, la Fălticeni luat ființă “Grădinița de surzi”, singura unitate cu acest profil din zona Moldovei. Activitatea Grădiniței a început cu 14 copii școlarizați, într-o clădire de pe strada Ion Creangă (fosta școală de fete).

Din anul 1982, Grădinița a avut un nou sediu, pe strada Pictor Dimitrie Hîrlescu, și tot de atunci încep să fie înscriși și copiii cu deficiențe mintale.

Un alt moment important în existența acestei instituții are loc în anul 1998, când Grădinița își mărește spațiul cu un nou corp de clădire.

În decursul timpului, Grădinița a avut 12 directori și a purtat mai multe denumiri, între care și “Casa de copii cu Grădiniță specială”.

În prezent, Grădinița Specială Fălticeni școlarizează 105 copii cu: dizabilități mintale moderate; dizabilități mintale severe, profunde și sau asociate; tulburări pervazive de dezvoltare – autism; Sindrom Down; dizabilități senzoriale multiple.

Marți, 15 noiembrie 2022, după doi ani de pauză, a fost reluată organizarea evenimentului Ziua Grădiniței Speciale Fălticeni.

Mai multe imagini în Galeria foto dedicată evenimentului

La această sărbătoare au luat parte numeroși invitați: reprezentanți ai administrației publice județene și locale (Consiliul Județean Suceava și Primăria Fălticeni), Inspectoratul Școlar Județean, instituții partenere, conducătorii unităților de învățământ special din județul Suceava, instituțiile de învățământ partenere din învățământul de masă, elevi voluntari.

Fălticeni Online vă prezintă înregistrarea evenimentului:

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705