Home Educație Județul Suceava a găzduit prima ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori

Județul Suceava a găzduit prima ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori

by A.S.
0 comment

În perioada 31 octombrie – 7 noiembrie, la Câmpulung Moldovenesc s-a desfășurat prima ediție Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori (OIASSJ 2022).

Olimpiada a fost organizată de Ministerul Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Primăria Câmpulung Moldovenesc, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, Societatea Științifică „Cygnus”.

Au participat echipaje din Thailanda, Columbia, Cehia, Grecia, Nepal, Republica Moldova, Ucraina și România.

Concurenții au susținut două probe – cea teoretică (de 4 ore) și cea observațională, structurată, la rândul ei,  în alte trei subprobe  – proba de Planetariu, proba hărții mute și proba de noapte, cu instrumente observaționale.

Duminică, 6 noiembrie, a avut loc festivitatea de premiere a performanțelor elevilor olimpici, la Hanul Bucovinei din Câmpulung Moldovenesc.

A fost transmis mesajul de felicitare pentru participanți și organizatori al domnului Florian-Ionel Lixandru, Secretar de Stat în Ministerul Educației, care a reiterat că reușita acestei prime ediții a olimpiadei este încă o dovadă a angajamentului puternic pe care Ministerul Educației din România și l-a asumat, ca parte a strategiei noastre pentru o educație de calitate.

Prezent la festivitate, domnul prof. Grigore Bocanci, inspector școlar general al ISJ Suceava, li s-a adresat tuturor elevilor participanți ca unor premianți ce fac onoare instituțiilor de învățământ, respectiv țărilor din care provin, ca unor tineri  care pot influența mersul lumii în anii ce vin. 

A fost evidențiat efortul profesorului fălticenean dr. Petru Crăciun, inspector școlar general adjunct, organizator al Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori și aportul semnificativ la reușita întregului eveniment educațional, doamna Elisabeta Ana Naghi, inspector școlar general pentru disciplinele matematică și astronomie în cadrul Ministerului Educației, a prezentat performanțele elevilor ce au reprezentat România în acest concurs și a remarcat rezultatele lor meritorii.

 Fiecare dintre membrii lotului țării noastre și-a revendicat un loc pe podium. Astfel:

            Sandu Ilinca, Colegiul Național „Petru Rareș”, Piatra-Neamț, jud. Neamț, Medalia de aur, învingător absolut la proba teoretică, învingător absolut la proba de planetariu, învingător absolut OIASSJ 2022;

            Cioranu Andrei Patrick, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Constanța, jud. Constanța, Medalia de aur;

            Boldureanu Andreea, Colegiul Național Iasi, jud. Iași,  Medalia de aur;

            Barac Bologa Rafaela, Colegiul Național „Ștefan cel Mare”,Suceava, jud. Suceava, Medalia de aur, învingător absolut la proba observațională de noapte;

            Palaghianu David,  Colegiul Național „Ștefan cel Mare”,Suceava, jud. Suceava, Medalia de aur, învingător absolut la proba observațională de zi;  

            Stoian Radu Ioan, Colegiul Național „Gheorghe Murgoci”, Brăila, jud. Brăila, Medalia de argint;

            Iercoșan Andrei Ștefan, Colegiul Național „Vasile Lucaciu”, Baia Mare, jud. Maramureș, Medalia de argint;

             Petrenciuc Daniel, Colegiul Național „Vasile Lucaciu”, Baia Mare, jud. Maramureș, Medalia de argint;

            Pașca Nectarie, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Cluj Napoca, jud. Cluj, Medalia de bronz;

            Băcilă Ioan-Tudor, Școala Gimnazială nr. 8, Sibiu, jud. Sibiu, Medalia de bronz.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705