Home Comunicate de presă Colegiul Național “Nicu Gane” Fălticeni – Şcoala SMART care revoluționează sistemul de învățământ

Colegiul Național “Nicu Gane” Fălticeni – Şcoala SMART care revoluționează sistemul de învățământ

by A.S.
0 comment

Colegiul Național „Nicu Gane”  este o școală de prestigiu care, odată cu trecerea timpului, a înțeles că educația de calitate presupune o strânsă colaborare între profesori, elevi, părinți și comunitate.

Rezultatele deosebite ale elevilor și profesorilor găniști care au depășit barierele temporale și spațiale concretizate în premii la diferite concursuri, olimpiade naționale și internaționale, examene naționale m-au determinat să lansez o provocare ce presupune crearea de cât mai multe clase smart la acest Colegiu Național.

 Astfel, ne propunem crearea unui mediu educațional în acord total cu evoluția științifică și tehnică a școlii românești. Ne dorim ca în acest sens, elevilor găniști să li se dezvolte  competențe sociale, civice, antreprenoriale, de sensibilizare și expresie culturală dintre cele mai relevante într-un mediu școlar nou, prietenos și de calitate.

Reacția la această provocare a venit imediat de la omul, profesorul și primarul Gheorghe Cătălin Coman care a răspuns afirmativ prin inițierea unui proiect de anvergură  în spațiul cultural și educațional gănist alături de alte proiecte din Municipiul Fălticeni.

Astfel, sălile de clasă și laboratoarele vor fi dotate cu o bază materială nouă și cu elemente de tehnologie de ultimă generație. Mobilierul va fi special conceput pentru elevi cu seturi de bănci școlare antiscolioză, scaune ajustabile și confortabile, table smart, table magnetice, TV smart, multifuncționale, etc.

De menționat este proiectul  „Reabilitare și eficientizare termică a clădirii internatului Colegiului Național „Nicu Gane”, proiect  finanțat prin fonduri europene – Programul PNRR, în valoare totală de 14 milioane de lei.

Cu siguranță acest proiect dorit de Colegiul Național „Nicu Gane” și aprobat, respectiv susținut de Primăria Municipiului Fălticeni va oferi oportunitatea unei educații de calitate pentru cei dispuși să o primească.

Director adjunct,

Prof.dr. CORBU LUMINIȚA-CLAUDIA

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705