Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: Vineri, 29 septembrie 2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru remedierea unor defecțiuni pe str. Pleșești Gane.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a organizat joi, 24 noiembrie 2022, ceremonia de semnare a contractelor de finanțare din cadrul Programului „Mediu, Adaptare la Schimbări Climatice şi Ecosisteme”(RO-Mediu), derulat de ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor în calitate de Operator de Program pentru Programul RO – Mediu și finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021.

În prezența Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tánczos, au fost semnate 13 de contracte de finanțare cu unitățile administrativ-teritoriale beneficiare, respectiv, 6 contracte de finanțare pentru reducerea contaminării cu substanțe periculoase în depozite municipale temporare și 7 contracte pentru pregătirea unor strategii și planuri de adaptare la schimbările climatice, cu o  valoare totală de peste 62 milioane lei iar perioada de eligibilitate a proiectelor este conform Programului Ro-Mediu.

Între localitățile invitate să semneze contractele menționate mai sus s-a numărat și municipiul Fălticeni, reprezentat la evenimentul de astăzi de primarul Cătălin Coman. Potrivit informațiilor publicate de primarul Coman în mediul online, este vorba despre o finanțare în valoare de 1,5 milioane de Euro, pentru închiderea depozitului temporar de deșeuri municipale, prin implementarea unei tehnologii inovatoare.

Proiectele pentru care au fost azi semnate contractele de finanțare, au fost selectate în urma procesului de evaluare aferent Apelului nr. 2 ”Măsuri de reducere a contaminării cu substanțe periculoase în depozite municipale temporare” și beneficiarii sunt Primăria Municipiului Deva, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Primăria Municipiului Suceava, Primăria Municipiului Fălticeni, Primăria Municipiului Gura Humorului și Primăria Municipiului Botosani.

Pentru Domeniul Atenuarea schimbărilor climatice și adaptare, beneficiarii sunt Primăria Municipiului Satu-Mare, Primăria Municipiului Tulcea, Primăria Municipiului Moreni, Primăria Municipiului Adjud, Primăria Municipiului Pitesti, Primăria Municipiului Oltenița și Primăria Municipiului Onești.

Rezultatele obținute prin implementarea acestor proiecte vor conduce la reducerea sau la prevenirea eliberării dioxidului de carbon și a metanului în atmosferă, dar și la elaborarea unor documente strategice în domeniul schimbărilor climatice pe aria unităților administrativ teritoriale beneficiare.

La ceremonia de semnare a contractelor de finanțare au fost prezenți, alături de ministrul Barna TÁNCZOS, Managerul de Program, Marisanda Pîrîianu, primarul Municipiului Deva, viceprimarul Municipiului Suceava, primarul Municipiului Fălticeni, viceprimarul Municipiului Gura Humorului, reprezentantul Primăriei Cluj-Napoca, primarul Municipiului Botosani, dar și reprezentantul Primăriei Satu-Mare, primarul Municipiului Tulcea, primarul Municipiului Moreni, primarul Municipiului Moreni, primarul Municipiului Adjud, primarul Municipiului Pitesti, primarul Municipiului Oltenița și primarul Municipiului Onești.

About Author

By B.P.

%d blogeri au apreciat: