Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Pe 30 noiembrie, credincioşii îl prăznuiesc pe Sfântul Apostol Andrei, creştinătorul neamului românesc, numit şi „Cel dintâi chemat” întrucât a răspuns primul chemării lui Hristos la apostolat.

Ziua pomenirii Sfântului Apostol Andrei este declarată ca fiind zi de sărbătoare a întregii Ortodoxii românești și a întregului popor român.

Pe Sfântul Apostol Andrei îl regăsim lângă Mântuitorul nostru Iisus Hristos pe parcursul întregii activități mesianice. Este martor la arătările după Înviere ale Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, apoi după Înălțarea la Cer este alături de ceilalți Apostoli la Coborârea Duhului Sfânt. 

Zi de hram în Parohia Sfântul Andrei din Fălticeni

În această dimineață, credincioșii din Fălticeni, dar și din alte localități, au participat alături de preoții parohiei Sfântul Andrei la Sfânta Liturghie în cinstea Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoți din Protopopiatul Fălticeni.

În seara dinaintea marii sărbători a fost săvârșită Slujba Vecerniei Mari unită cu Litie. Răspunsurile la strană au fost date de membrii Grupului Psaltic Macarie Ieromonahul.

Credit foto: Neculai Chiriloaia

Credit foto – Neculai Chiriloaia

Peste 943 de mii de români poartă numele Andrei și derivate ale acestui nume

Potrivit Direcţiei Generale de Evidenţă a Persoanelor, în România sunt înregistrate 943.402 persoane care poartă numele Andrei și derivate ale acestui nume. Tuturor le urăm la mulți ani cu ocazia onomasticii!

About Author

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura