Home ACTUALITATE Peste 500 de conducători auto testaţi cu aparatele etilotest și drugtest în minivacanţa de 1 Decembrie

Peste 500 de conducători auto testaţi cu aparatele etilotest și drugtest în minivacanţa de 1 Decembrie

by A.S.
0 comment

În perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022 polițiștii siceveni au acționat zilnic pe drumurile publice, pentru prevenirea evenimentelor rutiere și identificarea celor care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

În cadrul acțiunilor au fost utilizate și aparatele Druger DrugTest 5000 intrate recent în dotarea polițiștilor, fiind efectuate testări pentru identificarea șoferilor care consumă substanțe interzise.

Au fost testați cu aparatele etilotest și drugtest peste 500 de conducători auto și au fost identificați mai mulți șoferi care s-au urcat băuți la volan. În toate cazurile au fost întocmite dosare penale și s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce.

De asemenea, polițiștii au identificat și un șofer care a condus autoturismul fiind testat pozitiv cu substanțe psihoactive cu aparatul Druger DrugTest 5000.

Este vorba despre un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din comuna Horodnic de Sus. În cazul său, aparatul a indicat prezenta activă în organism a substanței MET (methamphetamine).

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural de lucrătorii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Compartimentul Rutier.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, polițiștii vă recomandă:

Nu vă urcaţi sub nici o formă la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise!

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente care afectează capacitatea de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice sau substanțe interszise, iar concentraţia în sânge depăşeşte limita legală! Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

Consumul de alcool și drog constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

Nu uitați, comportamentul dumneavoastră are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!

Imagine cu rol ilustrativ

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705