Home ACTUALITATE Agenții de la Poliția locală au primit mai multă putere

Agenții de la Poliția locală au primit mai multă putere

by A.S.
0 comment

Puteri sporite pentru Poliția Locală. Șoferii care nu se supun riscă amenzi de până la 14.500 de lei

Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice a fost modificată, iar pe data de 7 decembrie a fost promulgată de Președintele României.

Legea nr. 335/2022 pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost publicată în Monitorul Oficial Partea I nr. 1177 din 08 decembrie 2022.

La solicitarea poliției rutiere sau a poliției locale, proprietarul sau deținătorul mandatat al unui vehicul este obligat să comunice acesteia, în termenul indicat în cuprinsul solicitării, datele de identificare ale persoanei căreia ia încredințat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice. Poliția locală poate solicita aceste date de identificare numai în legătură cu exercitarea competențelor în domeniul circulației pe drumurile publice (Articolul 39, aliniatul 1).

Nerespectarea de catre proprietarul sau deținătorul mandatat al unui vehicul a obligației de a comunica, în termenul indicat în cuprinsul solicitării poliției rutiere sau poliției locale, după caz, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredințat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice, prevăzute la art. 39 (Articolul 102 alineatul 1, punctul 14).

Nerespectarea obligației de a comunica, în termenul indicat în cuprinsul solicitării poliției rutiere sau poliției locale, datele de identificare ale persoanei căreia i-a incredințat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice, prevăzute la art. 39 (Articolul 105, punctul 10).

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se fac direct de către polițistul rutier sau de către polițistul local, iar în punctele de trecere a frontierei de stat a României, de către politiștii de frontieră. Constatarea contravențiilor si aplicarea sancțiunilor de către polițistul local se fac cu respectarea dispozițiilor Legii poliției locale nr. 155/2010, republicată, cu modificările și completările ulterioare (Articolul 109, alineatul 1).

Șoferii care nu vor ține cont de noile reglementări riscă amenzi cuprinse între 1.305 si 2.900 de lei (în cazul persoanelor fizice), respectiv până la 14.500 de lei (în cazul persoanelor juridice).

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705