Home ACTUALITATEInfo Alte cinci localități sau zone din județul Suceava vor fi atestate turistic

Alte cinci localități sau zone din județul Suceava vor fi atestate turistic

by A.S.
0 comment

Încă cinci localități sau zone din județul Suceava urmează a fi atestate ca stațiuni turistice de interes local, a anunţat recent vicepreşedintele CJ Suceava, Neculai Barbă.

Este vorba despre comuna Ciocănești, comuna Coșna, comuna Mănăstirea Humorului, zona turistică a municipiului Fălticeni, zona turistică a orașului Siret.

În ceea ce priveşte atestarea zonei turistice Fălticeni, demersurile au fost iniţiate de Primăria Fălticeni, fiind parcuse deja mai multe etape ale acestui proces.

“Atestarea este încă o recunoaștere a brandului Bucovina, a potențialului turistic al județului Suceava. Consiliul Județean Suceava a încurajat și susținut concret dezvoltarea infrastructurii și promovarea, iar această atestare vine să valideze potențialul lor turistic. Statutul dobândit permite localităților accesul la finanțări, inclusiv pe fonduri europene. De asemenea, în atragerea de fonduri este deosebit de importantă asocierea, drept care au fost invitate să facă parte din Organizația de Management al Destinației OMD Bucovina”, a declarat Neculai Barbă.

Județul Suceava are cele mai multe stațiuni turistice. La cele 20 stațiuni turistice deja atestate, 4 fiind de interes național și 16 de interes local, urmează a li se alătura încă 5, astfel încât, cu un număr de 25 de stațiuni turistice atestate, județul Suceava este pe primul loc în țară, devansând județe ca Bihorul cu 17 stațiuni, Harghita și Maramureș cu câte 13 stațiuni, Constanța cu 12 stațiuni, Brașov și Cluj cu câte 11 stațiuni, Caraș-Severin cu 10 stațiuni, Neamț cu 9 stațiuni.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705