Home ACTUALITATE Tarifele pentru apă și canalizare cresc cu peste 26% din prima zi a noului an

Tarifele pentru apă și canalizare cresc cu peste 26% din prima zi a noului an

by A.S.
0 comment

Anul 2023 începe cu o majorare substanțială a tarifelor pentru serviciile de apă potabilă și canalizare de care beneficiază consumatorii, pe întreaga arie de operare a societății ACET Suceava.

Furnizorul a solicitat și a obținut de la Autoritatea Națională pentru Reglementarea Serviciilor Comunitare de Utilități Publice (ANRSC) o creștere semnificativă a tarifelor. Este de înțeles că ACET a pus necesitatea acestei majorări pe seama creșterii costurilor de producție, a cheltuielilor de personal și a cheltuielilor legate de derularea investițiilor curente.

Dacă acum fălticenenii plătesc 10 lei și 70 de bani pentru un metru cub de apă (inclusiv costurile de canalizare – epurare), de la 1 ianuarie, costurile cresc cu 2 lei și 81 de bani pentru fiecare metru cub de apă consumat.

De la 1 ianuarie 2023, ACET S.A. Suceava va practica următoarele preţuri: 7,07 lei/mc la apă potabilă (inclusiv TVA) şi 6,44 lei/mc la canalizare-epurare (inclusiv TVA).

Rezultă o majorare de peste 26 la sută, care va fi resimțită înccepând din luna februarie, atunci când vor fi emise facturile pentru consumul din luna ianuarie.

Noile tarife comunicate de ACET Suceava pot fi consultate pe pagina web a furnizorului acetsv.ro

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705