Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava continuă seria activităților de informare pentru prevenirea infracțiunilor specifice sărbătorilor de iarnă, în cadrul Campaniei ”Sărbători în siguranță”.

IPJ Suceava a antrenat efective ale poliţiei rutiere, ale Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității precum și ale Biroului de Siguranță Școlară în vederea informării și conștientizării minorilor dar și părinților cu privire la măsurile de siguranță personală, dar și cu privire  problematica implicării în accidente rutiere.

În activitățile derulate zilnic în perioada 27 – 30 decembrie 2022 în zonele comerciale, în mediul stradal sau cu prilejul organizării unor evenimente publice, peste 1000 de persoane (adulți și minori) au fost informate de către polițiștii suceveni cu privire la situațiile ce pot genera riscuri specifice și modalități de prevenire a acestora.

Un capitol aparte l-a constituit informarea cetățenilor cu privire la pericolele asociate rețelelor de socializare și mediului on-line. Cetățenii au fost sfătuiți să manifeste:

Atenție la mesajele tematice primite în această perioadă plină cu promoții și reduceri ”de nerefuzat”.

Analizați cu atenție linkurile primite înainte de a le scana, scanațile cu programe de securitate.

Antrenați-vă pentru a identifica cele mai pregnante amenințări din mediul online pe https://sigurantaonline.ro/

Evitați furnizarea de date personale sau financiare pe site-uri de cumpărături online nesigure sau necunoscute.

Evitați operarea unor tranzacții financiare atunci când sunteți conectat pe rețele de wi-fi publice sau nesecurizate.

Dacă primiți felicitări digitale este recomandat să confirmați primirea acestora către expeditor. În cazul în care nu a fost trimisă de acesta, nu deschideți fișierul cu pricina.

În cazul în care plecați în concediu, rețineți faptul că publicarea informațiilor de localizare pe social media poate fi utilizată de infractori pentru a vă face o ”vizită” știind că nu sunteți acasă.

Pentru a crește siguranța copiilor, polițiștii suceveni au recomandat părinților să aibă un dialog permanent cu minorii și să cunoască locațiile în care aceștia se deplasează. Este bine să le reamintiți copiilor să nu se lase niciodată invitați de necunoscuți într-un loc, la o petrecere sau la o plimbare cu mașina.

Totodată, polițiștii i-au îndrumat pe părinți să sesizeze din timp autorităților sau specialiștilor orice problemă comportamentală a copiilor, de multe ori primle semne ale consumului de alcool sau droguri fiind ignorate sau chiar tolerate în unele cazuri, fapt ce poate duce la ruinarea unor destine.

About Author

ByB.P.