Home Cultură Suzana Fântânariu vernisează o expoziție personală la Muzeul Național al Literaturii Române

Suzana Fântânariu vernisează o expoziție personală la Muzeul Național al Literaturii Române

by A.S.
0 comment

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Muzeul Național al Literaturii Române din București va găzdui luni, 16 ianuarie 2023, vernisajul unei expoziții personale a artistei Suzana Fântânariu.

Expoziția “Sic Transit” reunește desene și obiecte create de artista originară din comuna Baia, supranumită „Doamna gravurii contemporane românești”, cu două cicluri de lucrări prezentate în premieră.

Curatoarea expoziției, Cristina Simion, a transmis: „Suzana Fântânariu își argumentează alegerile cu hotărâtă finețe și cu o viziune artistică unitară, nediluată de varietatea tehnicilor pe care le abordează și stăpânește (în cazul acestei expoziții, tehnică mixtă, desen, obiect) – un prilej de a învăța și de a experimenta care m-a interesat, încântat și impresionat. Veniți și vedeți Sic Transit, e o călătorie între semne, un melos obsedant care persistă în memorie, o poartă către lumea interioară a unei artiste care e departe de a-și fi epuizat mijloacele și povestea”.

De-a lungul carierei a avut mai mult de 60 de expoziții în țară și în străinătate. A participat la bienale şi trienale internaţionale de gravură, unde a fost recompensată cu numeroase premii.

În toamna anului 2022, Suzana Fântânariu a împlinit 75 de ani. Cu acel prilej, artista a fost prezentă cu o expoziție personală la Biblioteca Municipală “Eugen Lovinescu” din Fălticeni, iar administrația locală i-a acordat titlul de “Cetățean de onoare”.  

 

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705