Home ACTUALITATE Avertizări meteorologice actualizate pentru judeţul Suceava

Avertizări meteorologice actualizate pentru judeţul Suceava

by A.S.
0 comment

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat avertizările meteorologice 𝗖𝗢𝗗 𝗣𝗢𝗥𝗧𝗢𝗖𝗔𝗟𝗜𝗨 şi COD GALBEN. Acestea vor fi valabile, inclusiv pentru judeţul Suceava, până în dimineaţa zilei de miercuri, 22 februarie.


 COD GALBEN

Interval de valabilitate: 19 februarie, ora 11 – 22 februarie, ora 08
La munte, la altitudini mai mari de 1500 m vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 70…100 km/h.

        
 COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 19 februarie, ora 11 – 22 februarie, ora 02
 La altitudini de peste 1700 m vor fi perioade în care vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…130 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate redusă semnificativ. Vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și prin acumulare cantitățile vor depăși 20…25 l/mp și se va depune strat nou de zăpadă.

Vântul a creat probleme în judeţul Suceava

Pe fondul vantului puternic, care s-a manifestat în noaptea de 20-21 februarie, în zona de munte a judeţului Suceava, au fost semnalate pe numarul unic de urgentă 112 mai multe căderi de arbori pe carosabil.

La ora 22:43 s-a înregistrat primul apel pe 112, care anunţa blocarea traficului în Pasul Palma, din cauza unui arbore căzut pe partea carosabilă. La faţa locului a intervenit un echipaj al Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, care a tăiat şi degajat copacul, eliberând traficul rutier (ora 23:40).

La ora 22:45, Dispeceratul pompierilor militari a fost anunţat despre tamponarea a două autoturisme, eveniment asociat cu căderea unui arbore pe carosabil, pe raza comunei Cîrlibaba. Detaşamentul de Pompieri Vatra Dornei a intervenit şi a degajat arborele, iar misiunea la faţa locului s-a finalizat la ora 0:00.

Tot la ora 22:45, pompierii militari ai Punctului de Lucru Crucea au degajat un alt arbore căzut, care bloca partea carosabilă, pe raza localităţii Crucea. Misiunea s-a finalizat la ora 23:15.

RECOMANDĂRI

❗Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

❗Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

❗Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

❗Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

❗Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705