Home Educație Colegiul Național “Nicu Gane” implementează proiectul “Educația outdoor – o educație pentru viitor”

Colegiul Național “Nicu Gane” implementează proiectul “Educația outdoor – o educație pentru viitor”

Partenere în proiect sunt Școala Gimnazială Preutești și Școala Gimnazială „Nicolae Stoleru” Baia.

by Fălticeni Online
0 comment

Luni, 27 februarie 2023, Aula Colegiului Național „Nicu Gane” Fălticeni a găzduit Conferința de lansare a proiectului “Educația outdoor – o educație pentru viitor” (cod proiect POCU/987/6/26/154976), implementat de Colegiul Național “Nicu Gane” Fălticeni, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Școala Gimnazială Preutești și Școala Gimnazială „Nicolae Stoleru” Baia.

Proiectul se derulează în perioada 15 noiembrie 2022– 14 noiembrie 2023 și își propune să organizeze un program de educație în sistem outdoor implementat în cele 3 școli partenere, cu implicarea a 36 de cadre didactice (câte 12 profesori din fiecare școală parteneră) și a 321 de elevi (121 de elevi de la Școala Preutești, 100 de elevi de la Școala „Nicolae Stoleru” Baia și 100 de elevi de la „Nicu Gane”).

Acest program educațional este axat pe 3 componente cheie:  formarea acreditată a cadrelor didactice în domeniul educației non formale în sistem outdoor; organizarea unui program de educație non-formală în sistem outdoor bazat pe meșteșuguri, cultură, sport și drumețiiși educație ecologică în sistem outdoor.

Scopul conferinței de lansare a fost acela de a prezenta calendarul de activități în sistem outdoor care va fi derulat în cele 3 școli partenere și modalitatea de desfășurare a acestora astfel încât implementarea acestui proiect să aibă ca rezultat reducerea și prevenirea abandonului școlar la nivelul acestor unități de învățământ din județul Suceava.

„Prin derularea acestui proiect, se urmărește îmbunătățirea competențelor cadrelor didactice și, implicit, creșterea calității serviciilor educaționale, stimularea elevilor pentru menținerea unui stil de viață activ, conectarea elevilor la tradițiile si meșteșugurile specifice zonei, creșterea coeziunii grupurilor de elevi prin implicarea în activități practice și artistice, dezvoltarea personală a elevilor și a competențelor transversale ale acestora, conștientizarea elevilor privind impactul omului asupra climatului și acțiunile concrete ce pot fi realizate de fiecare dintre noi pentru mențtinerea unui mediu înconjurător sustenabil.

Aceste beneficii, odată obținute, vor stimula creșterea gradului de implicare în procesul educațional, atât la nivelul cadrelor didactice, cât și la nivelul elevilor, conducând la o reducere a abandonului școlar în rândul elevilor din categorii vulnerabile.

Printre rezultatele așteptate ale proiectului putem enumera: formarea a 36 de cadre didactice printr-un program de formare continuă acreditat în domeniul educației outdoor, participarea a 321 de elevi la programul de educație outdoor, derularea de activități outdoor bazate pe meşteşuguri, cultură, sport şi drumeţii, amenajarea a 3 spații pentru educație outdoor (câte unul în fiecare școală parteneră), participarea celor 321 de elevi la workshop-urile de ecologie și dezvoltare durabilă”, a declarat managerul de proiect, profesorul Ioan Caulea.

Proiectul este cofinanțat din din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Valoarea totală a proiectului este de 1,730,073.95 lei, din care, valoarea cofinanțării UE este de 1,695,472.43 lei.

Comunicat al Colegiului Național “Nicu Gane” Fălticeni

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705