Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor cu violenţă pe fondul consumului de alcool de către agresor sau victimă, poliţiştii suceveni fac următoarele recomandări:

Păstrarea calmului.

Încurajarea violenţei şi proferarea înjurăturilor sunt cauze care duc la declanşarea unor conflicte ce pot degenera în violenţe. Un limbaj adecvat, fără jigniri şi invective, previne adesea escaladarea conflictelor.

Nu vă faceţi singuri dreptate , lovind adversarul. De la o palmă sau îmbrânceală, victima se poate dezechilibra şi lovi în cădere.

Chiar dacă aţi fost lezat, aţi suferit o  pagubă morală sau materială de pe urma unei infracţiuni sau contravenţii, nu alegeţi calea răzbunării personale, ci apelaţi la Poliţie.

Evitaţi să daţi frâu liber sentimentelor de ură gelozie, invidie, laudă etc.

Sfaturi privind consumul de alcool:

Nu încurajaţi sub nicio formă consumul excesiv de alcool. Beţia este cauza celor mai multe agresiuni şi incidente, uneori cu consecinţe fatale şi favorizează majoritatea infracţiunilor comise cu violenţă.

Evitaţi pe cât posibil compania persoanelor cunoscute ca alcoolici.

Evitaţi orice conflict cu aceştia, nu îi jigniţi, nu îi încurajaţi.

Nu daţi curs provocărilor persoanelor aflate în stare de ebrietate care se leagă de dumneavoastră. Luaţi măsuri de precauţie, mai ales la ore târzii.

Circulaţi prin locuri iluminate, evitaţi străzile lăturalnice sau locurile rău famate.

Nu daţi de înţeles, mai ales faţă de necunoscuţi, că aveţi bani.

Dacă sunteţi în stare de ebrietate, rugaţi un prieten să vă ducă acasă. Nu acceptaţi să fiţi conduşi de persoane necunoscute.

About Author